Zanimljivosti

SVETAC IZ PIELTRECINE

VIDEO Pogledajte do sad deset neviđenih fotografija Padre Pija Jedna od fotografija prikazuje sveca, kojeg su mnogi smatrali strogim, kako se smiješi

Foto: EWTN, YouTube / Snimka zaslona

Foto: EWTN, YouTube / Snimka zaslona

 

Kako bi se obilježila 10. obljetnica postojanja Zaklade sveti Pio u Sjedinjenim Američkim Državama objavljeno je deset nikad prije viđenih fotografija sveca iz Pietrelcine, javlja Catholic News Agency.

Ove fotografije prikazuju talijanskog svećenika kako slavi Svetu Misu. Prikazuju ga i u trenucima smijeha, koji su se rijetko mogli uhvatiti kod njega.

Foto: EWTN, YouTube / Snimka zaslona

Foto: EWTN, YouTube / Snimka zaslona

 

Direktor zaklade, Luciano Lamonarca, otkrio je navedene fotografije prilikom posjete studiju fotografa Elija Stellutea. Dopisnik EWTN News iz Vatikana Colm Flynn razgovarao je s Lamonarcom u nedavnom intervjuu za „EWTN News Nightly“. Povod intervjua bio je rad Zaklade i novootkrivene fotografije. Jedna od najiznenađujućijih fotografija bila je prikaz nasmijanog svetog Padre Pija.

„Ima jedna lijepa fotografija koja prikazuje Padre Pija kako se smije. Da, smijao se jer je čovjek. Uvijek mislimo da je Padre Pio bio ozbiljan. Znamo da se vjera također sastoji u smijanju… ponekad”, rekao je Lamonarca.

Foto: EWTN, YouTube / Snimka zaslona

Foto: EWTN, YouTube / Snimka zaslona

 

Pobožnost prema svecu

Luciano Lamorcana je profesionalni operni pjevač, odrastao je u Italiji.  Kaže kako isprve nije gajio osobitu pobožnost prema svecu. No, jedan tragični događaj to je promijenio. Njegova supruga i on morali su se suočiti s patnjom nakon mrtvorođene bebe i primanjem vijesti da vjerojatno više neće moći imati djecu. Par se tada uzdao u zagovor svetog Padre Pija, a tijekom tog vremena Lamorcano je počeo više učiti o svečevu životu. Zahvaljujući tome otkrio je „jednostavnost i poniznost” svetog Padre Pija.

Smatrao ga svojim djedom

Povezanost koju je osjećao sa svecem je takva da ga je smatrao svojim djedom. Želio je pomoći u prenošenju života i poruke svetog Padre Pija što većem broju ljudi. Posebice u Sjedinjenim Američkim Državama stoga je i osnovao Zakladu Sveti Pio.

Danas ovaj operni pjevač i njegova supruga žive u Sjedinjenim Državama sa svojim sinom Sebastianom, koji je rođen godinu dana nakon što je Lamonarca osnovao zakladu. Kao Talijan koji živi u SAD-u, strastveno se zalaže za jačanje veza između dviju zemalja u ime svetog Pija, piše CNA.

 

Preporučujemo da izmolite i snažnu molitvu svetom Padre Piju protiv zla

 

Dokumentarni film u rujnu

Uz objavljivanje fotografija za proslavu svoje 10. obljetnice, zaklada je također napravila i dokumentarnu dramu o Padre Piju, koja će se emitirati na EWTN-u u rujnu 2024. godine.

U videu ispod pogledajte navedene fotografije:

Hodočastite s Kristoforima Padre Piju u San Giovanni Rotondo u lipnju. Više detalja o samom hodočašću pročitajte na poveznici.

Izvor: CNA

Za Book.hr priredila Anamarija Pranjić

Padre Pio - čudesni život; Autor: Renzo Allegri; Nakladnik: FigulusPREPORUKA! Knjiga Padre Pio – čudesni život autorâ Renza Allegrija.  Poznati talijanski novinar, Renzo Allgeri istražio je tisuće dokumenata koji se čuvaju u arhivu, kako bi ispričao čudesnu životnu priču Padra Pija iz Pietrelcine.

Knjigu možete nabaviti putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

Spomenimo i kako će uskoro u izdanju Biblioteke Figulus biti dostupna knjiga Đavao u životu Padre Pija autora o. Tarcisija Cervinara. Knjiga je to pomoću koje ćete dobiti korisne savjete koje je Padre Pio davao svojoj duhovnoj djeci o postojanju đavla te kako se boriti protiv njega i poraziti ga.

Više o tome na poveznici.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh