Roditelji i djeca

KAKO PRAVI MUŠKARCI ODGAJAJU SVOJE KĆERI

Određene porive u čovjeku ne valja neprestano iskušavati Izbjegavati situacije u kojima možeš pasti u napast, to nije samo dobra preporuka koju otac može dati svojoj kćeri nego nešto što vrijedi i za njega samoga

Izbjegavaj situacije u kojima možeš pasti u napast

Foto: Pixel-mixer, Pixabay

 

Jedan je seljak uzgajao janjad. Imao je veliku farmu i činio je sve kako bi svoju janjad obranio od vukova koji su živjeli u obližnjoj šumi. Jednoga dana je upucao vučicu koja je pokušavala zgrabiti njegovo janje. Malo kasnije uočio je tek okoćenog vučića koji je čekao svoju majku na rubu šume.

Želio zaštititi svoju janjad

Bilo mu je jako žao što je upucao vučicu, ali je znao da je morao zaštititi svoju janjad. Odlučio je uzeti to štene vučića i paziti na njega kao na ljubimca. Vučić je rastao i bio poslušan ovome seljaku. Seljak ga je istrenirao da brani njegovu janjad čak i od vukova iz obližnje šume.

…umjesto da ga stavi na lanac kao što je to običavao, pustio ga je da slobodno trči i čuva njegovu janjad

Jednoga dana, seljak je morao otići u grad te je vuka, umjesto da ga stavi na lanac kao što je to običavao, pustio da slobodno trči i čuva njegovu janjad. Kada se seljak vratio iz grada, ugledao je vuka kako stoji nad janjetom koje je netom zaklao. Seljak je počeo vikati: „Kako si to mogao učiniti? Vjerovao sam ti, a ti si ga zaklao!“ Vuk je tada pogledao čovjeka i rekao (u ovoj priči vukovi govore, jednostavno to prihvatite): „A što si očekivao od mene? Ja sam vuk i to je moja narav.“

Izbjegavati situacije u kojima možeš pasti u napast, to nije samo dobra preporuka koju otac može dati svojoj kćeri nego nešto što vrijedi i za njega samoga

Znam da ova priča govori o instinktu divlje životinje, ali postoje određeni porivi u čovjeku koje ne valja neprestano iskušavati. Izbjegavati situacije u kojima možeš pasti u napast, to nije samo dobra preporuka koju otac može dati svojoj kćeri nego nešto što vrijedi i za njega samoga.

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autora Alana Migliorata.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh