Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Nešto što meni smeta i silno me vrijeđa koristim da motiviram svog supružnika? I ne uspijevam doprijeti do njega/nje?!

RAZMATRANJE I MOLITVA


Gospodine, često puta koristim ne-svete metode, ponašam se u skladu s ovim svijetom i onime što nam svijet prezentira kao ispravno kako bih motivirao svog supružnika da me više voli i poštuje. Odnosim se bez ljubavi i poštovanja, inatim, uskraćujem dati ljubav i poštovanje, slušam čak svoje prijatelje koji te ne poznaju (ili ne poznaju u istinu), ne poznaju Tvoju Riječ i savjetuju mi da sam samo ja bitan/bitna i moja sreća, da ja moram ustrajati u onome što je meni bitno. O Bože, kako sam često slijep/a, kako ne poštujem tvoju Riječ, ne slijedim tvoj primjer bezuvjetne ljubavi i poštovanja. Nešto što meni smeta i silno me vrijeđa koristim da motiviram svog supružnika?

Zazivam u  tvoje Ime Isuse blagoslov na svog supružnika, brak, djecu, obitelj, nadoknadi im svaki trenutak kada sam bio/bila bez ljubavi i poštovanja

Baš sam slijep/a! Koristim te ne-svete metode, čak upadam u grijeh i smatram da ću tako motivirati svog supružnika da me više voli ili poštuje. Kajem se za svaki takav trenutak, krivu odluku i postupak i molim te oprosti mi!  Tvoja Riječ nam potvrđuje da si nam dao vlast da u tvoje ime liječimo, izgonimo svako zlo, budemo blagoslov i onda kad je teško – želim toga danas postati svjestan/svjesna i u poniznosti prihvatiti tu vlast. Zazivam u  tvoje Ime Isuse blagoslov na svog supružnika, brak, djecu, obitelj, nadoknadi im svaki trenutak kada sam bio/bila bez ljubavi i poštovanja. Hvala ti Isuse i oslobodi moj um od svjetovnih i krivih stavova.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim razmisliti o situacijama kada ja postupam upravo onako kako ne želim i ne volim da prema meni postupa moj supružnik. Odlučujem se to promijeniti, korak po korak.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh