Aktualnosti

ODLUKA BISKUPA DOYLEA

Neće se nastaviti kauza za proglašenje G. K. Chestertona blaženim, ovo su razlozi zašto

Neće se nastaviti kauza za proglašenje G. K. Chestertona blaženim, ovo su razlozi zašto

Gilbert Keith Chesterton/ foto: Wikipedia


 

Biskup Northamptona, Peter Doyle, odlučio je da se neće nastaviti kauzu za proglašenje Gilberta Keitha Chestertona blaženim.

Tri razloga

Nakon što je proučio rezultate temeljite istrage i vremena provedena u molitvi za to, biskup Doyle odlučio je da se ipak neće nastaviti kauza za proglašenje G. K. Chestertona blaženim, i to iz tri razloga:

„Prvo, i što je najvažnije, ne postoji lokalni kult. Drugo, nisam mogao otkriti ​​obrazac osobne duhovnosti. I treće, čak i uzimajući u obzir vrijeme G. K. Chestertona, antisemitizam stvarna je prepreka, posebno u ovom trenutku u Velikoj Britaniji.“

Biskup je također dodao: „Kao vrlo nedostojan sluga Crkve, prepoznajem Chestertonovu dobrotu i njegovu sposobnost za evangelizaciju, ali u srcu vjerujem da on sam ne bi želio nikakvu buku, osim da moli za Crkvu i da se moli za njega.“

Cijelo pismo biskupa Petera Doylea možete pročitati ovdje.

Iz života

Gilbert Keith Chesterton (Campden Hill, 29. svibnja 1874. – London, 14. lipnja 1936.), engleski je književnik i kršćanski mislilac. Njegov bogat i raznolik stvaralački opus uključuje novinarstvo, poeziju, biografiju, religiozna djela, fantaziju i detektivsku fikciju. Chestertona su nazivali „princom paradoksa“. Jedan je od rijetkih kršćanskih mislilaca kojemu se podjednako dive liberalni i konzervativni kršćani, a i mnogi ne-kršćani.

Mnogi su pape cijenili Chestertona, među kojima Benedikt XVI., koji ga je često citirao, a papa Franjo još dok je bio nadbiskup Buenos Airesa, blagoslovio je molitvu za proglašenje Chestertona blaženim.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Na vrh