Aktualnosti

ODLUKA BISKUPA DOYLEA

Neće se nastaviti kauza za proglašenje G. K. Chestertona blaženim, ovo su razlozi zašto Nakon što je proučio rezultate temeljite istrage i vremena provedena u molitvi za to, biskup Doyle odlučio je da se ipak neće nastaviti kauza za proglašenje G. K. Chestertona blaženim, i to iz tri razloga

Neće se nastaviti kauza za proglašenje G. K. Chestertona blaženim, ovo su razlozi zašto

Gilbert Keith Chesterton/ foto: Wikipedia

 

Biskup Northamptona, Peter Doyle, odlučio je da se neće nastaviti kauzu za proglašenje Gilberta Keitha Chestertona blaženim.

Tri razloga

Nakon što je proučio rezultate temeljite istrage i vremena provedena u molitvi za to, biskup Doyle odlučio je da se ipak neće nastaviti kauza za proglašenje G. K. Chestertona blaženim, i to iz tri razloga:

„Prvo, i što je najvažnije, ne postoji lokalni kult. Drugo, nisam mogao otkriti ​​obrazac osobne duhovnosti. I treće, čak i uzimajući u obzir vrijeme G. K. Chestertona, antisemitizam stvarna je prepreka, posebno u ovom trenutku u Velikoj Britaniji.“

Biskup je također dodao: „Kao vrlo nedostojan sluga Crkve, prepoznajem Chestertonovu dobrotu i njegovu sposobnost za evangelizaciju, ali u srcu vjerujem da on sam ne bi želio nikakvu buku, osim da moli za Crkvu i da se moli za njega.“

Cijelo pismo biskupa Petera Doylea možete pročitati ovdje.

Iz života

Gilbert Keith Chesterton (Campden Hill, 29. svibnja 1874. – London, 14. lipnja 1936.), engleski je književnik i kršćanski mislilac. Njegov bogat i raznolik stvaralački opus uključuje novinarstvo, poeziju, biografiju, religiozna djela, fantaziju i detektivsku fikciju. Chestertona su nazivali „princom paradoksa“. Jedan je od rijetkih kršćanskih mislilaca kojemu se podjednako dive liberalni i konzervativni kršćani, a i mnogi ne-kršćani.

Mnogi su pape cijenili Chestertona, među kojima Benedikt XVI., koji ga je često citirao, a papa Franjo još dok je bio nadbiskup Buenos Airesa, blagoslovio je molitvu za proglašenje Chestertona blaženim.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh