Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO POLAZNICE TEČAJA

Nakon više od 10 godina braka i stalnih borbi zbog međusobnog nerazumijevanja, tečaj „Ljubav i poštovanje“ došao nam je kao Božji dar „Iako smo aktivni vjernici, problemi u braku nisu nas mimoišli…“

Nakon više od 10 godina braka i stalnih borbi zbog međusobnog nerazumijevanja, tečaj „Ljubav i poštovanje“ došao nam je kao Božji dar

Foto: Shutterstock

 

Jako sam se obradovala kad sam vidjela da se je počeo održavati tečaj „Ljubav i poštovanje“. Odmah sam prijavila sebe i supruga, i molila Boga da on pristane ići. Nakon više od 10 godina braka i stalnih borbi s nerazumijevanjem i neprihvaćanjem međusobnih razlika, Tečaj nam je došao kao Božji dar i odgovor na uzroke naših nesuglasica i svađa. Iako smo aktivni vjernici, problemi u braku nisu nas mimoišli, već su se i intenzivirali kako su dolazila djeca.

Što sam naučila na tečaju

Brak je jedna čudesna zajednica. Bog u svojoj mudrosti poznaje naša srca i zna da ih mi sami možemo upoznati jedino u susretu s drugim, drugačijim od nas, preko koga nas Bog iz tame izvodi u „svoje divno svjetlo“ i pokazuje tko smo i za što smo sve sposobni! Na Tečaju sam naučila da smo mi, kao muškarci i žene, različiti i da je to dobro, te da smo kao takvi dar jedni drugima: Crkva u malom – različiti udovi koji služe jedan drugome. I to će savršeno funkcionirati ako je Krist glava! Također sam naučila da ne mogu govoriti iz svog ženskog (ružičastog) gledišta i očekivati da me moj muškarac (s plavim gledištem) razumije, i da je dobro pojasniti stvari i ne očekivati da drugi čita moje misli.

Pozitivne promjene

Naučila sam što znači poštivati svoga muža i kako mu to iskazati, te da je prevažno reagirati vjerujući Božjoj Riječi, a ne svojim osjećajima. Naučila sam i još mnogo toga što mi je pomoglo da bolje razumijem što je zapravo život u zajedništvu. Naše zajedničko druženje na Tečaju zbližilo je supruga i mene i unijelo mnoge pozitivne promjene u naš brak. Tečaj bih od srca preporučila svim parovima: onima u braku, kao i zaručnicima, ali i onima koji bi to tek mogli postati.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected].

Male grupe (tečajevi) izvrstan su „alat” koji nam pomaže da shvatimo, razumijemo te pronađemo idealnu osobu za sebe; da svome partneru postanemo „idealna” osoba ili da istu ne izgubimo. Detaljnije o samom principu tečaja, što njime dobivate,  te prijavama možete saznati ovdje. Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na: [email protected] ili na broj: 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati). 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh