Osobni razvoj

DEREK PRINCE

Najvažnija stvar koju ćete naučiti danas: Dvije najmoćnije riječi su… Svakodnevno izgovorimo hrpu riječi o kojima ne razmišljamo, ali ove dvije trebamo koristiti svako malo i voditi se njima

In-eternum - katolički planer

Uključite se u našu Viber zajednicu.

Foto: Lina Trochez; Unsplash

Mt 18,21-35

 

Nitko nije oprostiviji i milostiviji od Boga, ali je ovdje postavio vrlo jasan princip. Ako želite da vam On oprosti, i vi morate oprostiti drugima.

Iz ove prispodobe proizlaze tri važna zaključka. Prvi, neopraštanje je zlo. Gospodar je rekao sluzi: „Zli slugo!“ To je teška optužnica, zar ne? Sluga nije počinio nikakav gnjusan zločin; jednostavno je propustio oprostiti drugome sluzi. Neopraštanje je, čini se, zlo u Božjim očima.

Sljedeće, Isus kaže da je Gospodar bio ljut. Neopraštanje izaziva Božju ljutnju. Ne zaboravite da je ovo izravna usporedba gospodara i sluge, kao nas i Boga.

Treće što sam uočio jest da nas neopraštanje zarobljava. Ovdje je, umjesto tamničara, upotrijebljena riječ „mučitelja“. Isus je rekao: „Moj će se nebeski Otac ponijeti prema vama onako kako se taj gospodar ponio prema svojem sluzi.“ Nemilosrdan je sluga bio izručen mučiteljima.

Molim vas svim srcem da odlučite oprostiti onako kako želite da Bog oprosti vama.

U srcu reci: Opraštam ti! To su dvije najmoćnije riječi.

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Dvije najmoćnije riječi“ autora Dereka Princea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh