Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ? 😊

NAJČEŠĆI RAZLOG KONFLIKATA U BRAKU Pod nosom nam je! Samo ga trebamo uočiti i poraditi na njemu Ovo vrijedi ne samo za brak nego za svaki odnos. Isplati se razmisliti o tome!

RAZMATRANJE I MOLITVA

Oče, pomozi nam da spoznamo nešto što kao supružnici možda prerijetko shvaćamo, pogotovo kada smo u konfliktnim situacijama (a zapravo baš zbog toga ulazimo u konflikte). To je da u isto vrijeme možemo oboje biti u pravu, iako razmišljamo potpuno drugačije!

Ne želim, Oče, misliti da ako se moj supružnik ne slaže sa mnom, a ja sam uvjeren da sam apsolutno u pravu, da je moj supružnik automatski u krivu. Stvorio si nas potpuno drugačije i dao nam drugačije potrebe, ranjivosti, želje, stvorio si nas da reagiramo drugačije, da se drugačije ispunjavamo, motiviramo.

Moraju li uvijek biti ispunjene moje želje ili ću nastojati prvo suprugu/supruzi dati ono što njemu/njoj treba?

Kajem se ovog trena za svaki trenutak kada sam osudio svoga supružnika, kada sam omalovažavao njegovo mišljenje, kada sam ga podcjenjivao, kada sam mislio da ako sam ja u pravu, da je moj supružnik zasigurno u krivu. Pomozi mi, Oče, da shvatim kako on/a ima pravo na svoj pogled, na svoje osjećaje i da si nam, upravo to što oboje možemo biti u pravu u isto vrijeme, iako ne razmišljamo isto, dao kao svoj dar kako bismo izgrađivali jedno drugo a prvenstveno sami sebe, a ne da bismo živjeli u svojim sebičnim željama. Ne želim „brojati“ koliko sam ja nečega dobrog učinio i onda očekivati da mi se mora vratiti minimalno istom mjerom. To je licemjerno, a ja ne želim biti licemjer. Želim ljubiti i poštovati supružnika, bezuvjetno, pa ako i padnem i ne učinim sve kako treba, želim se ispričati, pokajati i krenuti iznova, za svoj brak, za svog supružnika i za tebe, Kriste. Oslobodi me primisli da automatski moram biti nagrađen za svoja dobra djela, jer znam da si mi obećao blagoslove u pravo vrijeme ako budem poslušan. Želim ustrajati i biti nesebičan. Pomozi mi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Primjer, muškarcu je seksualni odnos puno bitniji, tako ga je Bog stvorio. Ženi je puno važnija nježnost, intima. Ni on ni ona nisu u krivu! Tko će odlučiti u određenim situacijama hoće li imati spolni odnos ili ne? Moraju li uvijek biti ispunjene moje želje ili ću nastojati prvo supružniku dati ono što njemu treba? Koliko mjerim i kalkuliram, ako i nešto učinim prvi, da „moram“ dobiti nešto zauzvrat? Gdje je moje srce?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh