Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

UZ DANAŠNJE EVANĐELJE Oni koji siju u suzama, žanju u radosti

Kako pronaći i zadržati nutarnju radost

Iv 16,20-23

Svaki nedopušteni užitak često se pretvara u veliku bol.

Bolje je trpjeti čineći dobro. Ova vrsta trpljenja za plod ima radost

Na primjer, užitak vanbračne veze može se pretvoriti u veliku tragediju. Ako nakon avanture oženjeni muškarac sazna da je žena trudna, ima dva izbora: prvi je pobaciti, a to je grijeh koji se cijeloga života ne može zaboraviti, a drugi izbor je napustiti svoju obitelj, kako bi se združio s ljubavnicom, nanoseći neizrecivu bol djeci i supruzi ili suprugu.

Još jedan primjer? Evo ga: na radnom mjestu se vara i krade, ali iznenada krađa se otkriva i kao posljedica gubi se radno mjesto. Užitak se pretvara u bol. Posljedica grijeha je uvijek bolna.

Bolje je trpjeti čineći dobro. Ova vrsta trpljenja za plod ima radost. Kaže Sveto Pismo: „Oni koji siju u suzama, žanju u radosti“.

Puno sam trpio kad sam rekao svojoj braći da si uzmu bolji dio… nekoliko godina nakon podjele terena, moji vinogradi su postali plodniji od njihovih vinograda

Jedan prijatelj mi je na početku svog puta vjere pričao: „Oče Lorenzo, puno sam trpio kad sam rekao svojoj braći da si uzmu bolji dio vinograda koji nam je ostavio otac jer nisam htio da između nas nastane rat. Ne znam zašto, ali nekoliko godina nakon podjele terena, moji vinogradi su postali plodniji od njihovih vinograda“.

U svakom djelu ljubavi koje se čini zbog Gospodina uvijek je obilan Gospodnji blagoslov. Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva; S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh