Duhovnost

TERENCE CHATMON

Molitva otkriva stvari koje inače ne bismo doznali jedni o drugima

Molitva otkriva stvari koje inače ne bismo doznali jedni o drugima

Foto: Shutterstock

 

Snaga i moć molitve uvelike se nalazi u odnosima koje nam ona omogućuje. Kao prvo, pruža nam odnos s Bogom – da ga možemo slaviti, zahvaljivati mu, dolaziti k njemu kao k brižnu ocu – ali također po odnosu s njim i po vodstvu Duha Svetoga možemo ostvariti odnose i s drugim ljudima. U biti je plod molitve izgradnja zajedništva.

Bez obzira na to kako stvari ispadnu, uvijek možemo biti sigurni da već po samoj molitvi primamo njegov blagoslov, jer se već po samome tome božanskom sredstvu naša srca povezuju

Zato, kada molimo sa svojom djecom – bilo to za učitelja kojemu je dijagnosticiran rak, za neki problem koji tko od njih ima u školi, ili je to samo slatka, mala molitva koju nekada molimo za čiju porezotinu na prstu – svrha nije samo da Bog intervenira svojom pomoći i iscjeljenjem, odgovarajući tako pozitivno na našu vjeru i povjerenje. Prava ljepota molitve jest da po tom od Boga zadanom posredovanju on produbljuje naše zajedništvo i naše međusobne odnose, kao i odnos i zajedništvo s njime. To obogaćuje i osnažuje odnos s našom djecom. Također i naše odnose prema drugim ljudima. Kako im se otvaramo i dopuštamo da se povežu s nama. Isus postaje živ u tim odnosima, posebno kad smo povezani u molitvi.

Molitva otkriva stvari koje inače nikada ne bismo doznali jedni o drugima. U molitvi smo ujedinjeni u zajedničkom odnosu s Isusom, tražeći od njega, vapijući mu da svojom snagom i slavom iscijeli ono što je slomljeno i nadoknadi ono što nedostaje. Bez obzira na to kako stvari ispadnu, uvijek možemo biti sigurni da već po samoj molitvi primamo njegov blagoslov, jer se već po samome tome božanskom sredstvu naša srca povezuju. I upoznaju Boga. Zavole ga. Zavole ono što i on voli – ljude koje je stvorio na svoju sliku. I međusobno se upoznaju.

Sve dolazi na svoje mjesto kad se podupre molitvom. K tomu, i iznad svega…

Ako svi skupa možemo naučiti da nas molitva vodi k Bogu, nećemo prestati moliti cijelog života. Sve dolazi na svoje mjesto kad se podupre molitvom. K tomu, i iznad svega, sada razumijem kako se sve to prenosi u moju najveću želju – bolje upoznavanje Isusa, da bi se tako povećala i proširila naša obiteljska baština vjere u budućnosti, tijekom mnogih stoljeća.

To je bilo savršeno. Molitva je način na koji ćemo to postići. Taj naš plan nikad ne može postati učmao, niti zatvoren u sebe, jer uvijek uključuje nešto po čemu izlazi izvan okvira nas samih, donoseći dušu i srce te potrebe osobe za koju molimo na naš obiteljski oltar, da bi Bog učinio da naša molitva djeluje, onako kako treba djelovati: po građenju i jačanju naših međusobnih odnosa.

Iz knjige „Vjeruju li vaša djeca“ autora Terencea Chatmona. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje

Knjigu po sniženoj cijeni od 45 umjesto 90 kuna možete nabaviti u našim akcijama ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh