Svjedočanstva

JEDINI U CIJELOM LOS ANGELESU

Mohamed Bzeek, koji već 30 godina pruža dom terminalno bolesnoj djeci: „Ja sam samo obična osoba” „Znam da su bolesni, znam da će umrijeti. Činim najbolje što mogu kao čovjek, a ostalo prepuštam Bogu”, kaže Mohamed.

Mohamed Bzeek (62) iz Azuse u Kaliforniji izvana djeluje kao običan obiteljski čovjek, ali on je ustvari jedini muškarac u okrugu Los Angeles koji udomljava terminalno bolesnu djecu. (Terminalna bolest je medicinski izraz za bolest koja se ne može izliječiti ili adekvatno tretirati te će se očekuje da će u kratkom vremenskom periodu rezultirati smrću pacijenta.)

„Činim najbolje što mogu kao čovjek, a ostalo prepuštam Bogu”

Bolesna djeca rijetko se udomljavaju te većinom provode djetinjstvo po bolnicama, a još su manje šanse da će netko udomiti dijete s terminalnom bolešću. No ovaj je imigrant iz Libije u tri desetljeća udomio već 80-ero djece. Od 1995. Bzeek je na drugi svijet ‘otpratio’ desetero teško bolesne djece, te svoju suprugu Dawn, koja ga je i upoznala s udomljavanjem djece početkom 1980-ih. Dawn je već bila udomiteljica kad su se upoznali, a njezina ljubav prema djeci bila je zarazna. Mohamed je počeo udomljavati isključivo terminalno bolesnu djecu nakon smrti jedne djevojčice koju su udomili zajedno.

Nakon što mu je preminula supruga, 2015., Mohamed je djeci odlučio posvetiti sve svoje vrijeme.

„Znam da su bolesni, znam da će umrijeti. Činim najbolje što mogu kao čovjek, a ostalo prepuštam Bogu”, rekao je Mohamed.

Mohamedov vlastiti sin, Adam, rođen je s poremećajem patuljastog rasta (osteogenesis imperfecta) i pati od poremećaja kretanja. Adam studira informatiku na koledžu Citrusa a otac mu pomaže u svemu: od higijene do pisanja seminarskih radova.

„Ja sam samo obična osoba”

Kad je prošle godine gđa Margaret Cotts pročitala članak o Mohamedu, bila je toliko ganuta njegovom dobrotom da je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi prikupila novac koji bi mu bio od pomoći u njegovoj misiji. Do sada je u kampanji prikupljeno čak pola milijuna dolara.

„Ja nisam anđeo, ja sam samo obična osoba”, rekao je Mohamed u telefonskom razgovoru s Margaret.

Početkom ove godine Mohamed je od turskog odjela za vjerske poslove primio nagradu „International Benevolence Award”, koja se dodjeljuje za istaknuta dobra djela. Tako se je turski predsjednik, Recep Tayyip Erdoğan, pridružio brojnim ljudima ljudi koji se dive ovom čovjeku zbog njegove bezuvjetne ljubavi koju pruža svojim štićenicima.

Izvor: Good News Network 

Foto: Screenshot

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh