Duhovnost

VALOVI MILOSTI

Mogu izgubiti sve i svašta, ali jedno i najbitnije mi uvijek ostaje! Kakva je to vojska koja ide na dvaput jaču silu? Vojska je sve ono s čime ćemo se još susresti u životu, mnoštvo nepredvidljivih situacija koje će te ne jednom nadvladati. Vojska dana, vojska okolnosti, vojska osjećaja, vojska ljudi, vojska riječi i vojska događaja, vojska očaja i vojska zabluda

Foto: Pixabay

 

Znamo nekad reći da je nekom život „propao“ ili ga je „proćerdao“, kao da je vodio izgubljenu bitku. Godinama stvaramo svoj savršen mali svijet i dogodi se da u jednom satu doznamo da se osoba koja nam je pomogla pri tom stvaranju zaljubila u koga drugog i godinama nas varala. Što će se onda dogoditi? Propast! Mogu izgubiti sve i svašta, ali ako sam sreću izgradio na ljubavi s Isusom, onda je ne mogu izgubiti.

Potpuno povjerenje moramo imati jedino prema Bogu i nitko osim njega ne može biti temelj našeg postojanja

Ali ako svoju sreću gradimo samo na ljubavi prema drugima, tad će se, kad oni jednog dana pred našim očima počnu spremati svoje kovčege, tužno ponavljajući da nas više ne vole, sva arhitektura našeg života urušiti i ostat će samo zgarišta. Život najčešće nazivamo protraćenim ili promašenim kad nas naši najbliži prevare, napuste ili nas prezru. Potpuno povjerenje moramo imati jedino prema Bogu i nitko osim njega ne može biti temelj našeg postojanja.

Ako se dobro zamisliš nad svojom budućnošću, svladat će te prestravljenost, jer se sve može dogoditi i bilo bi naivno ne sklopiti trajan mir s Kraljem Svemira, s Kristom

Kakva je to vojska koja ide na dvaput jaču silu? Vojska je sve ono s čime ćemo se još susresti u životu, mnoštvo nepredvidljivih situacija koje će te ne jednom nadvladati. Vojska dana, vojska okolnosti, vojska osjećaja, vojska ljudi, vojska riječi i vojska događaja, vojska očaja i vojska zabluda. Ako se dobro zamisliš nad svojom budućnošću, svladat će te prestravljenost, jer se sve može dogoditi i bilo bi naivno ne sklopiti trajan mir s Kraljem Svemira, s Kristom.

Kad živiš s njim u miru, nijedno iskustvo neće biti tvojim neprijateljem. Ako nisi s njim sklopio savez, sve će ti se suprotstavljati. Bez tog čina predanja svojeg srca Isusu, možemo biti nezadovoljni čak i ljubavlju prema najbližima, a i njihova se ljubav čak na kraju može pokazati ratnim vihorom.

Iz knjige „Valovi milosti“ p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh