Duhovnost

NE BOJTE SE

Mladi, ovo je poruka Ivana Pavla II. VAMA! Ti si onaj koji mora "stajati pored puta" i pozivati sve one koje sretneš na svečanu večeru koju je Gospodin pripravio za svoj narod.

Foto: Screenshot

“Ne bojte se izaći na ulice i na javna mjesta, kao Apostoli koji su propovijedali Krista i Radosnu Vijest spasenja po gradskim trgovima, mjestima i selima. Nije ovo vrijeme da se stidite Evanđelja. Sada je vrijeme da se ono naviješta po krovovima. Ne bojte se otrgnuti udobnosti i rutini života da bi prihvatili izazov i upoznali svjetske metropole s Kristom. Ti si onaj koji mora “stajati pored puta” i pozivati sve one koje sretneš na svečanu večeru koju je Gospodin pripravio za svoj narod. Evanđelje ne smije biti sakriveno zbog straha ili nezainteresiranosti. Ono nije niti namijenjeno držanju skriveno u privatnosti. Ono mora biti stavljeno na vidljivo mjesto tako da ljudi vide njegov sjaj i slave našeg Nebeskog Oca” (Sluga Božji Papa Ivan Pavao II., Svjetski dan mladih 1993. godine). 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh