Mladi

MLADI I VEZE

Probati kako se slažete u seksu… Evo zašto to uopće nije dobra ideja „Isprobavanje” seksa prije braka često se predstavlja kao pametan i logičan potez. Međutim, postoji nekoliko razloga zbog kojih ideja o „probavanju” nije dobra!

Probati kako se slažete u seksu… Evo zašto to uopće nije dobra ideja

Foto: Shutterstock

 

„Isprobavanje” seksa prije braka često se predstavlja kao pametan i logičan potez. Mladić će reći: „Ni automobil se ne kupuje prije nego što se ne isproba. Zašto bismo se onda vjenčali, a da nismo probali kako se slažemo u seksu?”

Razlozi zašto NE bismo trebali „probavati” kako se slažemo u seksu

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ideja o „probavanju” nije dobra.

1. Vjenčanje se ne može usporediti s kupnjom automobila

Žena nije roba koju treba „probati”, već životna partnerica koju treba voljeti i za nju se brinuti. Zapamti, tražiš životnog partnera, a ne samo partnera za seks.

2. Možete naučiti imati dobre seksualne odnose nakon vjenčanja

Bilo koja dva ljudska bića suprotnog spola mogu naučiti imati dobre seksualne odnose nakon vjenčanja, iako za to treba vremena. Za par koji ranije nije imao spolne odnose to može trajati tjednima ili čak mjesecima, ali to ne predstavlja nikakav problem jer su u braku i vole se.

3. Isprobavanje seksa prije braka NIJE pravi pokazatelj kakav će biti seks u braku

Strahovi i osjećaj krivnje koji često prate seks izvan braka mogu spriječiti da to bude ugodno iskustvo. Tada možeš pomisliti: „Budući da nedopušteni seks nije bio dobar, ni seks u braku neće biti dobar.” No to je pogrešno!

Dr. Short priča o paru koji je imao lijepu vezu. Imali su velike šanse za sretan zajednički život. Međutim, njemu je pala na pamet glupa ideja: rekao joj je da ju neće oženiti ako prije ne isprobaju jesu li jedno za drugo po pitanju seksa. To je dovelo do katastrofe. Evo priče o tome paru:

Jedna učiteljica u svojim kasnim dvadesetima i mladi vodoinstalater postali su dobri prijatelji. Imali su mnogo toga zajedničkog. Što su više vremena provodili zajedno, postajali su sve sigurniji da je njihova ljubav prava.

No, imali su velik problem. On je rekao da ne može pristati na ženidbu ako prije ne „provjere” slažu li se u seksu. Ona se nije mogla složiti s tim. Bila je čvrsto uvjerena da je seksu „mjesto” samo u braku. Napraviti to prije, čak i s muškarcem kojeg voli, kosilo bi se sa svim njezinim vjerovanjima i osjećajima. On je ipak i dalje to tražio. Jednostavno je odbio vjenčati se ako ona na to ne pristane. Ona se je dugo opirala, no na kraju, unatoč dubokom osjećaju krivnje i straha, složila se je da je bolje prihvatiti seks nego izgubiti svog voljenog.

Svaki dobar bračni savjetnik može pretpostaviti kako je taj ʽeksperimentʼ završio. Zbog nervoze, straha i osjećaja krivnje ona je bila toliko ukočena da je seksualni čin bio potpuni neuspjeh. Uvjeren da njihov seksualni život ne bi nikad funkcionirao kako treba, on je raskinuo zaruke, ostavljajući nju u stanju šoka i depresije.

Ulomak iz knjige za mlade o ljubavi, zaljubljivanju i seksu.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh