Preporučamo

ŽELJELA JE ŽIVJETI DRUGAČIJE

Mlada Talijanka na putu svetosti: papa Franjo potvrdio prvo čudo po zagovoru Alessandre Sabattini Alessandra Sabattini mlada je Talijanka koja je od ranoga djetinjstva željela živjeti za Boga, drugačijim životom. Studirala je medicinu, zaručila se, no jedan je događaj sve promijenio…

Alessandra Sabattini/ foto: papaboys.org; bonito.pl

 

Alessandra je mlada žena koja nije željela živjeti običnim životom. Od ranoga je djetinjstva željela postati svetom, u čemu su je podržavali i njezini roditelji Giuseppe i Agnese Sabattini, piše Aleteia.

Kada je imala 10 godina, Alessandra je počela voditi dnevnik, u kojem je zapisala da je „život bez Boga samo vrijeme koje prolazi, bilo ono dosadno ili zabavno, vrijeme koje treba ispuniti dok se iščekuje smrt“.

Iskustvo koje je ostavilo dubok trag na njezinoj duši

Dvije godine kasnije, 1974., upoznala je Slugu Božjega Oresta Benzija, utemeljitelja Zajednice pape Ivana XXIII., u Italiji. Toga je ljeta volontirala u domu Madonna delle Vette, pomažući mladima s invaliditetom. To je ostavilo dubok trag na njezinoj duši. Džeparac koji je kao tinejdžerka dobivala od svojih roditelja davala je siromašnima, ne ostavljajući gotovo ništa sebi. Njezino je srce bilo osjetljivo za one najugroženije u društvu i željela im je pomoći na bilo koji način.

Alessandra je 1980. završila srednju školu, a potom je započela studij na Sveučilištu u Bologni gdje je studirala medicinu. Željela je, kao liječnica, otići u misije u Afriku. Na jednom od sastanaka Zajednice pape Ivana XXIII., upoznala je mladića Guida Rossija; uskoro su se zaljubili a najviše su ih povezali zajednički ideali. Par se je kasnije i zaručio.

Prometna nesreća

Jutra ove mlade žene uglavnom su započinjala u crkvi, gdje se je u tišini molila. Kleknula bi ili sjedila na podu, u poniznosti, provodeći vrijeme s Isusom. U travnju 1984. godine zbio se je događaj koji je sve promijenio; Alessandra je otputovala na sastanak zajednice pape Ivana XXIII., no nakon što je izašla iz automobila udario ju je drugi. Preminula je u bolnici, 2. svibnja 1984. godine, kada je imala 22 godine.

Njezin je život nadahnuće mnogima, posebno zbog apostolske revnosti i ljubavi prema siromašnima. 2. listopada 2019. godine, papa Franjo potvrdio je čudo po Alessandrinu zagovoru, utirući tako put beatifikaciji ove mlade žene.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh