Duhovnost

MENTALNE BLOKADE KAO POSLJEDICA DJELOVANJA ZLOGA

Što su ‘blokirajući duhovi’ i kako mogu utjecati na nas? Blokirajući duh možemo raspoznati i kada, iz neobjašnjivih razloga, teško pratimo vlastite misli. U jednome trenutku znamo, a već u sljedećem ne znamo što smo htjeli upitati…

Što su 'blokirajući duhovi' i kako mogu utjecati na nas?

Foto: Shutterstock

 

Često je, kad se demon iz vanjskog utjecaja nastani u osobi, prisutan i blokirajući duh te ga je lako raspoznati. Znate da osoba nije glupa, ali jednostavno ne može shvatiti najobičniji pojam. Ili ne može zbrojiti dvije činjenice i doći do zaključka do kojega bi moglo doći i dijete. Ili opet, shvati što ste mu objasnili, ali pet minuta kasnije to nestane te mu morate objašnjavati sve iznova. Može vam se dogoditi da ćete morati ukloniti blokirajući duh, kako biste mogli „oplijeniti kuću“.

Kako prepoznati djelovanje ‘blokirajućih duhova’?

Dok služite ljudima, blokirajući duh možete raspoznati i kada, iz neobjašnjivih razloga, teško pratite vlastite misli. U jednome trenutku znate, a već u sljedećem ne znate što ste htjeli upitati. Ili vam usred rečenice pobjegne misao. Ili se, iako ste vični pamtiti što vam ljudi govore, ne možete sjetiti što vam je osoba kojoj služite upravo rekla. Može vam se dogoditi da počnete moliti za osobu, a ne možete se sjetiti o čemu ste razgovarali i zašto ste odlučili moliti.

Ponekad, kad počnem moliti, na trenutak se nađem u neprilici (dok se opet jasno ne probijem), jer se ne mogu sjetiti čak ni imena osobe, iako smo možda već godinama bliski prijatelji! Kad smo već kod toga, svatko tko često govori u javnosti ili poučava, vrlo vjerojatno ima iskustvo kako djeluje blokirajući duh. Isto se može dogoditi i usred pouke inače snažno pomazane Duhom Svetim – zloduh vam pomuti um te na trenutak izgubite nit.

U dušebrižničkim razgovorima, duh koji je na osobi može vam pokušati pomutiti misli, jer se morate poistovjetiti i suosjećati s osobom kojoj služite. Ono što blokira nju, pokušat će, dakle, blokirati vas. No, za iskusnoga je dušebrižnika to pravi blagoslov, jer samo potvrđuje ono na što je možda već posumnjao. Tada zna da zaista postoji nešto što mora poraziti u Gospodnjoj sili.

Kako ukloniti blokirajuće duhove?

Blokirajući duh uklanjamo jednostavno tako da ga svežemo, zapovjedimo mu neka miruje, i izagnamo ga. Ako smo s osobom razgovarali o njezinoj blokadi, možemo naglas zajedno s njom izmoliti molitvu oslobođenja. No, ako smo samo raspoznali njegovu prisutnost te se još ne čini uputnim to spominjati ‒ ponekad spominjanje može izazvati da zloduh nagna osobu stati se raspravljati s vama da možda zapravo ne blokira vas, u kojem slučaju se to zaista i događa! ‒ zloduha svežemo u tišini.

Tada prelazimo na strukture grijeha tijela koje su mu omogućile pristup, sve dok osobu ne oslobodimo dovoljno da može prihvatiti kako ima zloduha te je voljna dopustiti nam da ga izagnamo. Utvrdio sam da je ovo vrlo djelotvorno, a u mnogim prilikama i nužno. (…)

 

 

Iz knjige „Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje” autorâ Johna i Marka Sandforda.
Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.
Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Oslobođenje i unutarnje ozdravljenje“

Nema nikakve dvojbe da je svijet načet; narodi, obitelji, i pojedinci – svi redom imaju iskustvo slomljena i pala svijeta u kojemu Sotona ima svoja uporišta moći. No, vjernici trebaju postati slobodni, cjeloviti i zreli u Kristu. Kako to postići?

Odgovor daju sin i otac Sandford. U knjizi ćete naučiti kako ozdraviti čitavu osobu, u emocionalnom, tjelesnom i duhovnom smislu, te kako se djelotvorno služiti oslobođenjem i unutarnjim ozdravljenjem. Upute se temelje na biblijskoj istini te na iskustvu autorâ, koje je plod njihova dugogodišnjega bavljenja ovim službama.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh