Duhovnost

TRPEĆA CRKVA

Marino Restrepo: Gospodin mi je pokazao što se dogodi kad netko moli za dušu u Čistilištu Duša u Čistilištu ne može moliti za sebe, ali može moliti za one koji su na zemlji. Duša koja je nazemlji može moliti i za sebe i za duše u Čistilištu, a  sveci u Nebu mole za sve

Foto: Pixabay


 

Kršćani su Vojujuća Crkva na zemlji, duše u Čistilištu su Trpeća Crkva, a sveci u Nebu su Proslavljena Crkva. Duša u Čistilištu ne može moliti za sebe, ali može moliti za one koji su na zemlji. Duša koja je nazemlji može moliti i za sebe i za duše u Čistilištu, a  sveci u Nebu mole za sve.

Gospodin mi je pokazao da kad duša koja je u tijelu moli za dušu u Čistilištu, one se ujedine jer obje traže od Boga milosrđe i suosjećanje. Ako duša u Čistilištu trpi, naprimjer, zbog grijeha okrutnosti prema roditeljima ili nepoštivanja Crkve, tada osoba na zemlji može prikazati molitvu zadovoljštine u ime te duše kako bi ispravila ono što je učinila. Kao rezultat, obje se duše približavaju Bogu.

Tako se uslišava molitva.

Iz knjige „Pobjediti u bitki za svoju dušu” autorice Christine Watkins, u izdanju izdavačke kuće Kyrios. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh