Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

„Ma znam, Oče, da se previše opterećujem prošlošću. Ali bojim se, često se previše bojim, iako to ne priznajem“

RAZMATRANJE I MOLITVA

Ti, Bože, ti i jedini ti, moj Oče, znadeš kakvo je moje srce uistinu. Ti znadeš sve što me muči u odnosu sa supružnikom, znadeš sve ono iz prošlosti što opterećuje moje srce, moj odnos s osobom koju si mi stavio u život da bude moj partner, da se kroz nju posvećujem; kroz nju me želiš blagosloviti na putu do Nebeskog Kraljevstva. Ti znadeš ono što ni ja često ne znam o samom/samoj sebi, ono što često ne vidim ili ne razumijem. Ma znam, Oče, da se previše opterećujem prošlošću i da ti time ustvari okrećem leđa i ne prihvaćam tvoju milost. Ali bojim se, previše se bojim i srce mi ponekad puca od jada, iako to ne priznajem ni sebi ni drugima. Čuvam to za sebe, umjesto da sve otpustim i predam tebi, da priznam kako ne mogu nositi taj teret, da priznam i to da su moja kriva djela moja odgovornost i da jednostavno ne puštam tebe da me vodiš, jer se bojim, a iz straha sam onda i sebičan/sebična. Prečesto toga nisam svjestan/svjesna, Oče.

Kao nikada do sad, donosim ti danas sav teret prošlosti, Isuse

Optužujem supružnika za toliko toga, opterećujem sebe stavom da ustvari nisam vrijedan/vrijedna tvoga blagoslova, tvoje ljubavi, da sam promašio/promašila u određenim stvarima u braku, u roditeljstvu. A zasigurno u dubini srca – zbog svega čime su me roditelji opteretili u djetinjstvu, a suprug/supruga u braku – jednostavno kao da ne mogu krenuti dalje, napose u određenim područjima svoga života, a onda ni braka.

Kao nikada do sad, donosim ti danas sav teret prošlosti, Isuse, teret koji opterećuje mene i moj brak i stavljam to na tvoj Križ, moj Spasitelju.

Danas ODLUČUJEM, Isuse, tvojom milošću uzeti sve nebeske blagoslove koje sam do sada odbijao/odbijala uzeti u svoj život, brak

Odričem se tereta prošlosti, ma ne želim se stalno i stalno vraćati u prošlost, ma ne želim više da mi prošlost opterećuje život i brak, odnose s drugim ljudima i odnos prema Ocu, koji mi je dao dar života i umro za mene na Križu. U Isusovo Ime proklamiram radost, slobodu, prosperitet, pomirenje, opraštanje, novi početak svoga života i svoga braka. Danas ODLUČUJEM, Isuse, tvojom milošću uzeti sve nebeske blagoslove koje sam do sada odbijao/odbijala uzeti u svoj život, brak i zato ti otvaram svoje srce i dopuštam tebi da me učiniš novim, boljim, sretnijim čovjekom i supružnikom, po tvome moćnom Imenu.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ne osvrći se natrag, u prošlost, već gledaj sadašnjost, jer jedino sada možeš promijeniti sve ono što te je u prošlosti „obilježilo“. Koncentriraj se na sadašnjost, jer to je jedino što ovog trena imaš, sigurno!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh