Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Koliko mi je uistinu stalo do toga da upoznam svog supružnika, a koliko od njega tražim i očekujem da on/a zna što je meni potrebno?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Oče, želim ti sada priznati da se ne trudim dovoljno, da se ponekad ne trudim uopće, saznati, uvidjeti na koji način mogu svom supružniku pružiti ljubav i poštovanje. Ponekad uopće nisam ni svjestan/svjesna da bih to trebao/trebala učiniti ili se za to ne odlučujem. Trudim se oko posla, ovog, onog, a ovdje nekako „štekam“. Zašto sam takav/takva? Koje opravdanje imam? Pitam se koliko mi je uistinu stalo do toga da upoznam svog supružnika, a koliko od njega tražim i očekujem da on zna što je meni sve potrebno?

O hvala ti, Oče, na tvome milosrđu, strpljivosti i neprestanoj zainteresiranosti da mi pomogneš

A to je osoba koju su mi ti dao, Oče, da s njom provedem ovozemaljski život i zaslužim Vječnost, da umnožim svoje talente. Kako sam često slijep/a! Oprosti mi, Oče, oprosti mi! Prosvijetli mi um i srce da se svaki dan iznova odlučujem biti blagoslov svojem braku, vođen Tvojim Duhom, jer znam da ću samo tako biti istinski sretan/sretna. O hvala ti, Oče, na tvome milosrđu, strpljivosti i neprestanoj zainteresiranosti da mi pomogneš i da me blagosloviš! Predajem sebe i svoju obitelj u tvoje ruke, Oče! Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Možda do sada nisam saznao/saznala na koji način mogu svom supružniku iskazati ljubav i poštovanje? Želim danas ili ovih dana, s poniznim, pristojnim tonom, tonom punim ljubavi i poštovanja to ga upitati. Možda će ga to pitanje začuditi, no ustrajat ću na tome da mi odgovori, i da to primjenjujem.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh