Duhovnost

NAGLO I NEOČEKIVANO

Kao lopov doći će Dan Gospodnji ...nijedan prognostičar to neće prognozirati, nijedan novinar predvidjeti, nijedan vidovnjak, nijedne novine, nijedan general, nijedan vojnik

Kao lopov doći će Dan Gospodnji

Foto: Pixabay


 

Kao lopov će doći Dan Gospodnji, u koji će nebesa trijeskom uminuti, zvijezde će se, užarene, raspasti, a zemlja i djela na njoj razotkriti. (2 Pt 3, 10)

Na što vas podsjeća taj opis? Nagli bljesak svjetla, koji će sve osvijetliti – kakva je to slika? Ili je to samo metafora? Ili slika nuklearne eksplozije? Ili možda Božja objava takve snage od koje nitko i ništa neće moći pobjeći od osvjetljavanja dubine bića.

Svi će uvidjeti kakvi su uistinu bili

Taj dan će doći naglo, nitko ga neće očekivati (usp. Mt 24, 37 – 44), nijedan prognostičar to neće prognozirati, nijedan novinar predvidjeti, nijedan vidovnjak, nijedne novine, nijedan general, nijedan vojnik. Branitelji svojeg bogatstva, koji se smatraju demokratima, iznenada će zanijemjeti od straha.

Bludnici i oni koji su promovirali demoralizirajući stil života gorjet će od stida kao u plamenu

Ateisti neće imati smjelosti priznati da su bili u krivu. Bludnici i oni koji su promovirali demoralizirajući stil života gorjet će od stida kao u plamenu. Svi će uvidjeti kakvi su uistinu bili. Taj dan će doći naglo. Sveti Petar to ističe u usporedbi s lopovom. Naglo kao u Parizu, naglo kao na Nicobaru ili na Himalajama, naglo i neočekivano, poput obaranja ruskog bombardera iznad pograničnog područja Turske. Naglo kao… Možda sada?

Nema Više vremena; knjiga; autor Augustyn Pelanowski OSPPE; Nakladnik Figulis; 2017Nastavak teksta možete pročitati u knjizi „Nema više vremena!“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

 

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Ova knjiga patera Pelanowskog je snažan poziv na obraćenje, na promjenu života, dok još imamo snage i mogućnosti da učinimo nešto za svoje besmrtne duše. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh