Recenzije knjiga

„Nema više vremena!“ Augustyn Pelanowski, OSPPE

Nema više vremena knjiga
Nema Više vremena; knjiga; autor Augustyn Pelanowski OSPPE; Nakladnik Figulis; 2017

O knjizi „Nema više vremena!“

„…u posljednje vrijeme sve je više filmova katastrofe i može biti da suvremeni redatelji nešto predosjećaju, a ne da samo izmišljaju.”

Pomognimo sebi i drugima ispovjediti se, jer vremena je malo. Pomogni sebi i drugima preobratiti se.

Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje,
kako ga neki sporim smatraju,
nego je strpljiv prema vama
jer neće da tko propadne,
nego hoće da svi prispiju k obraćenju.
Kao tat će doći dan Gospodnji
u koji će nebesa trijeskom uminuti…
(2 Pt 3, 9 – 10)

Ulomak iz knjige

put do istine knjiga

Pater Augustyn Pelanowski je sa svojih desetak prevedenih knjiga u nas već poznati pisac. I omiljeni autor! Njegova su djela prava duhovna osvježenja, promišljena, prožeta molitvom i velikim životnim iskustvom. Njegovo poznavanje Svetoga pisma ne možemo drugačije okarakterizirati nego kao – čisto nadahnuće Duha Svetoga. Pater ne ostaje na površini, on kopa i ore sve više i dublje, on uranja u ocean Božjih otajstava i nudi nam ih rječnikom i slikama koje svi možemo razumjeti. Godinama sam ga promatrao kao bogoslov, uživajući u mnogim duhovnim susretima s njim. Hranio nas je Božjom riječju i primjerom života u mnogim borbama za svetost. Znam da je autentičan svjedok Kristove milosrdne ljubavi. I ova će nas knjiga oduševiti! Ona je snažan poziv na obraćenje, na promjenu života, dok još imamo snage i mogućnosti da učinimo nešto za svoje besmrtne duše. Zaista, nemamo više mnogo vremena… Kao nikada dosad, sve je ustalo protiv Gospodina i njegovih na svijetu. Međutim, znamo tko je već pobijedio i tko će kraljevati zauvijek! Pater Augustyn radi jednu nevjerojatnu analizu događaja, proučivši sudbonosne stvarnosti čovjeka i čovječanstva sa svih strana. U knjizi ćemo dakle naći istinske bisere duha, vrijedne da ih sačuvamo, razmatramo, živimo. Svima od srca preporučam čitanje ovoga posebnog djela, koje nas može osvijestiti i oduševiti za nove početke, za nove blagoslove, u Kristu. Rijetko sam kad bio u mogućnosti čitati ovako korisnu knjigu, sasvim duhovnu i sasvim konkretnu, za nas – danas. Hvala Bogu na daru ovoga pisca, koji nas uvijek iznova zaljubljuje u Ljubav – u Isusa.

Predgovor hrvatskome izdanju

p. Marko Glogović, pavlin, utemeljitelj Apostolata za život i udruge „Betlehem”

O autoru

Otac Augustyn (Petar) Pelanowski (1963.; Ostrowiec Świętokrzyski, Poljska) pripada redu pavlina. Omiljeni je propovjednik, voditelj karizmatskih seminara i duhovnih vježbi, slikar… Duhovnik je u pavlinskoj bogosloviji u Krakovu. Vrstan je poznavatelj i „prevoditelj” Svetog pisma, te uistinu živi objavljenom Riječju.

Njegove se knjige na hrvatski jezik prevode zaslugom hrvatskih pavlina.

„Nikada prije niti kasnije nisam čuo tako duboko razmatranje, nikada nisam više dobio za duh i dušu kao slušajući ovaj veliki a tako samozatajni duhovni autoritet. Po njegovoj službi tisuće su zadobile oslobođenje od demonskog tlačenja, ozdravljenje i iscjeljenje.” (p. Marko Glogović, pavlin, utemeljitelj Apostolata za život i udruge „Betlehem”)

Otac Pelanowski autor je sljedećih naslova: Zašto Bog dopušta patnju, Dom u Bogu, Zvijer i prorok, Odlasci, Ranjeno svjetlo, U potrazi za Božjim duhovnicima, Nema više vremena, Duhovni vođe, Josipov san…

Prije nego kažemo ‘Više nema vremena’…

„Bog nam može pokazati da nas voli kad mu pružimo ruke u molitvi, kad mu dajemo vrijeme da bi njegova riječ doprla k nama, kada priznajemo grijehe i prihvaćamo ga pričešću… To sve je kao pružanje ruku, a Bog prima samo one koji mu pružaju vlastite ruke. Otac može prigrliti dijete samo kada ono pruža svoje ruke i omata se njima oko tatina vrata! On nas želi prigrliti posebno tada kada vidi da se ne nosimo sa životom, kada padamo i kad se bojimo, kad smo bespomoćni. Moj život je isto neuspješan i označen patnjom, strahom i slabostima, ali jedno imam – Božju ljubav. Bog me je izabrao i vidim da želi biti sa mnom jer sam – neuspješan čovjek. Upravo zato! (…)

Htio sam podsjetiti i na to da Bog želi spašavati pod svaku cijenu i spreman nam je reći: ‘Kao što Bog voli, stalo mi je do tebe!’ Naposljetku, htio sam sebe i sve slušatelje i čitatelje podsjetiti da je Bog velikodušan i rasipan darovatelj svakojake milosti, ne samo ne štedeći, nego i mireći se s uništavanjem mnogih inicijativa, samo da bismo u njemu otkrili velikodušna Oca. (…) Prije nego što dođe tren kad će mnogi od nas reći: ‘Više nema vremena’, molim Isusa da onima koji žele pročitati ili poslušati ovaj tekst da vremena za razmišljanje o neposrednoj budućnosti, jer zasigurno će sve ovisiti o odlukama srca i savjesti donesenima u ovom momentu. Uvijek je važnije ono što ne znamo od onoga što nam je poznato.”

Autor

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Osnovne informacije

Naslov: Nema više vremena!
Autor: Augustyn Pelanowski, OSPPE
Nakladnik: Figulus
Godina izdanja: 2017.
Jezik: hrvatski
Prijevod s poljskog jezika: Melita Mesarić, Karla Vlahović, Ena Janečić, Ana-Marija Riha
Recenzent: Fr. Marko K. Glogović, pavlin
Broj stranica: 183
Uvez: meki
Veličina knjige: 20,3 x 13,2 cm

Najčitanije

Na vrh