Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Kako da se borim protiv tog straha, potištenosti koja me često obuzima, za brak, supružnika, djecu?

RAZMATRANJE I MOLITVA


Kralju Kraljeva, Gospodaru Gospodara, donosim pred tebe, iz dubine svoga srca, iz gorušičinog zrna svoje vjere, svaki strah za svoj brak, svoga/svoju supruga/u, svoju djecu, našu obitelj u budućnosti. Koliko sam svjestan/svjesna da me ti uistinu možeš jedini umiriti, da jedino ti u današnjem svijetu, u svojoj nesigurnosti, u svojoj slabosti, dok nas sve „bombardira“ i doslovno sije strah jedini daješ pravi mir? Puno je toga što me muči Gospodine, puno je toga što me često zbunjuje, napose ponašanje moga supružnika, čas njegovo/njezino povlačenje, čas ta nesnosna tišina i udaljenost, čas te burne reakcije, čas nerazumijevanje mojih potreba, čas to da je moje srce ponekad tako žedno ljubavi i poštovanja da imam osjećaj da me fizički boli. Ali želim Isuse tebe u središtu svoga braka, bezobzira na sve, bezobzira na moje stavove, bezobzira na stavove supruga/e, bezobzira kako meni sve skupa izgledalo.

Nije krivo pitati „što ako“, ali je krivo ako dopustim da me to „što ako“ zarobi

Taj strah, taj osjećaj potištenosti često me baš muči Isuse i ne znam se s njime nositi. Ponekad se uz sve bojim da će nam se nešto dogoditi, te negativne misli kao da me pokušavaju doslovno zarobiti i nažalost ponekad uspiju. Što ako se meni nešto dogodi, što ako se suprugu/supruzi nešto dogodi, što ako se nešto djeci dogodi? Nije krivo pitati „što ako“, ali je krivo ako dopustim da me to „što ako“ zarobi. Isuse, odričem se danas svakog straha u tvoje Ime koji me je paralizirao da budem bračni partner, roditelj, čovjek kakovog ti želiš. Želim sada uprti pogled u tebe, odričem se svih svjetovnih stavova, pogleda i nevjere i prihvaćam Riječi koju mi upućuješ: „Jer on će te izbaviti iz zamke ptičarske i od kuge pogubne.“ (Psalam 91,3)

Obnovi moj brak, moju obitelj i dođi u srce svakog člana moje obitelji da se obratimo i spasimo svoje živote i duše po tebi!

Neka svaki strah odstupi od mene, moga supružnika i moje obitelji u Isusovo Ime. Isuse, baš sam prečesto pod utjecajem straha, negativnosti, potištenosti. Dižem se sada u tvoje sveto Ime, želim živjeti, govorim: „Neću umrijeti, nego ću živjeti i kazivati djela Gospodnja.“ (Psalam 118,17) Hvala ti Isuse što si ti moja sigurnost, sreća, svjetlo, put, Istina i što me nikada ne napuštaš. Obnovi moj brak, moju obitelj i dođi u srce svakog člana moje obitelji da se obratimo i spasimo svoje živote i duše po tebi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Strah je dobar, napose Božji strah, no ukoliko nas strah paralizira, ako nas odvodi od povjerenja u Boga, ukoliko nas strah previše okreće k nama samima da razmišljamo samo kako ću ja, vidimo sve negativno, onda smo zarobljeni. Isus je umro baš za to da budemo slobodni od takvog straha. No, moramo ga se odreći i odlučiti živjeti po Njemu u slobodi, Odluči se, sad!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh