Duhovnost

STRASTVENO ZALJUBLJENI U ISUSA

Kad trpiš u duši, trči Isusu Odanost Isusu znači pouzdavati se u njega za svaku potrebu – za tijelo, dušu i duh

Foto: Andraz Lazic,  Unsplash

Foto: Andraz Lazic,  Unsplash

 

Vjerujem da se najveća odanost kršćanina prakticira na prvoj crti bojišnice, u žestini bitke, dok je paljba svuda unaokolo. Zapravo, znam mnoge vjernike čija se odanost ojačala usred grozničave aktivnosti i duhovnog vojevanja. Oni ne moraju biti na vrhu brda kako bi ga ljubili svim svojim srcem; oni ne trebaju živjeti u nekom izoliranom selu kako bi čeznuli za njegovim dolaskom. Oni su naučili žarko ljubiti Isusa tijekom svoje vožnje na posao kao i kad su u svojim molitvenim sobama.

Isusova blizina se održava po vjeri

Ljubljeni, vaš osjećaj Isusove blizine ne može ovisiti o vašim osjećajima. Kad osjećate da ste snuždeni, potišteni i tužni te nemate vremena tražiti Gospodina, đavao će vas preplaviti osjećajima krivice i nevrijednosti. Možda mislite da vas je Isus napustio i da kaže: „Vratit ću se kad budeš imao vremena za mene”. Ali Isusova blizina se održava po vjeri! Ona nema ništa s vašim osjećajima.

Kad vas netko gura u podzemnoj ili na pomičnim stubama, samo mu šapnite: „O, Bože, vjerujem da si ovdje, vrlo blizu mene. Zaštiti me, Gospodine! Čuvaj me i ne dopusti da se smeće svijeta ulijeva u moj sustav.”

Kad trpiš u duši, trči Isusu

Oni koji ga uistinu ljube žude za njegovim društvom, bez obzira kako stvari postaju iscrpljujuće. Odanost Isusu znači pouzdavati se u njega za svaku potrebu – za tijelo, dušu i duh. Kad trpite u duši, trčite Isusu – ne tražite odgovore ni iz ijednoga drugog izvora.

Kristovu zaručnicu sačinjavat će oni koji su odustali od pokušaja da nađu pomoć, utjehu, olakšanje ili zadovoljstvo iz ičega na ovoj zemlji. Oni su naučili potpuno ovisiti o Onome kojega ljube, da će on sasvim utažiti svaku njihovu glad i žeđ. Ostanite strastveno zaljubljeni u Isusa – i uzdajte se u njega da će vam se očitovati u svojoj punini.

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931. – 2011.)

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

PREPORUKA! Knjiga U svjetlu spoznaje Isusa Krista, knjiga 3. fra Tomislava Pervana. Knjiga govori o  Isusu kao prijatelju, o posjeti pape Ivana Pavla II. Armeniji, o terorističkim napadima u SAD-u, o Međugorju, obnovi Crkve… Možete je kupiti putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh