Duhovnost

POBJEDA SVETIH

IZMOLI I TI Nova pjevana zlatna krunica: „Htjeli smo na ovaj način donijeti poruku za ovo vrijeme, da postoje predivna skrovišta” Platforma duhovne glazbe koja omogućava iskustvo molitve putem Interneta, bogatija je za novo djelo – pjevanu Zlatnu krunicu koju izvodi Pobjeda svetih!

Foto: Pobjeda svetih

 

Naime, od jučer, 4. travnja se na Internetu, na YouTube kanalu Pobjeda svetih, može pronaći ova verzija molitve Zlatne krunice, koja donosi nešto potpuno novo u odnosu na ono što nam je do sada pod tim pojmom bilo poznato i ponuđeno.

Ova melodija, odnosno napjev za Zlatnu krunicu nastao je po nadahnuću Dina Šubata kojem su se potom pridružili ostali članovi benda Pobjeda svetih iz Rijeke dajući svoj glazbeni doprinos dok djelo nije u potpunosti dovršeno. Svemu se pridružuje i glazbena umjetnica koja već dulje živi u Međugorju, Melinda Dumitrescu, poznata i kao „prva međugorska violina“ te još neki prijatelji glazbenici.

Molitvama, da se jednog dana dogodi Zlatna krunica u novom ruhu, zagovarao se kod Boga dugo pater Ivan Dominik Iličić, dominikanac i studentski kapelan Riječke nadbiskupije. On je radosno dočekao dan ove realizacije! Pater Ivan je predvoditelj molitva koja se recitiraju u sklopu krunice.

Svjesni smo koliko se djece i odraslih bori u ovom trenutku na različite načine. Stoga smo htjeli na ovaj način donijeti poruku da postoje predivna skrovišta…

„Povrh ovog ljudskog stvaralaštva“, kaže Barbara, jedna od članica benda Pobjeda svetih, „nalazi se naš Stvoritelj, Svevišnji Bog, koji je zasigurno imao plan za mnogu svoju djecu kada se dogodilo da je prije više mjeseci započeto djelo upravo dovršeno u trenutku kada se mnogi ljudi diljem svijeta nalaze pred tolikim kušnjama“.

Osvrćući se na ovo naše današnje vrijeme, Barbara kaže: „Svjedoci smo jednog novog vremena koje na svima nama ostavlja određeni trag nemira. Svjesni smo koliko se djece i odraslih bori u ovom trenutku na različite načine. Neki za zdravlje i egzistenciju, a neki doslovno za život. Stoga smo htjeli na ovaj način donijeti poruku da postoje predivna skrovišta koja nas mogu zaštititi i donijeti nam beskraju predragocjenu ljubav, utjehu i mir – Presveto Srce Isusovo i Presveto Srce Marijino.“

Planiramo i videospot koji će svima pružiti još snažnije trenutke uranjanja u sve ono sveto čime se jedino i željno stvarno još danas želimo zaraziti…

„S obzirom da trenutak ove objave počiva na milosti“, kaže Barbara, „jer će slušateljima zasigurno pružiti određeno duhovno napajanje, odlučujemo se da taj trenutak proglasimo poželjnim, a još važnije, potrebnim. Stoga smo privremeno pripremili vizualni sadržaj koji će moći biti praćen putem internetskog videokanala. A potom se nadamo, u doglednoj budućnosti, kako smo to i početno planirali, snimiti videospot koji će svima pružiti još snažnije trenutke uranjanja u sve ono sveto čime se jedino i željno stvarno još danas želimo zaraziti – Božjom blizinom, blizinom najsavršenijeg utočišta svega svijeta.“

Preporučamo vam da i vi (iz)molite Zlatnu krunicu uz pjevanu verziju koju su pripremili u Pobjeda svetih, a u nastavku donosimo i tekst krunice.

Na YouTube kanalu Pobjeda svetih možete pronaći različite duhovne sadržaje, osobito kratke videoosvrte na živote svetaca.

Zlatna krunica

Zlatna krunica moli se na Gospinu krunicu

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga.
Amen.

Umjesto Vjerovanja moli se:
Slatko Srce mog Isusa, daj da te ljubim sve to više.

Umjesto Oče naš moli se:
Vječni Oče, prikazujem ti predragocjenu krv Isusa Krista kao zadovoljštinu za naše grijehe, kao pomoć dušama u čistilištu, i za potrebe svete Crkve.

Umjesto Zdravo Marijo moli se:

Isuse blaga i ponizna Srca,
učini srce naše po Srcu svome.

Umjesto Slava Ocu:
Slatko Srce Marijino – budi spasenje moje!

Na kraju se izmoli:
Očenaš… Zdravo Marijo… Slava Ocu…

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh