Osobni razvoj

STAV

Izmirenje s bližnjima preduvjet je sudjelovanja u slavljenju Isusa Da bi živjela u miru sa svima, trebaš kontrolirati ne samo ono što govoriš nego i ono što misliš

Izmirenje s bližnjima, onoliko koliko je do tebe, preduvjet je sudjelovanja u slavljenju Isusa

Foto: Pixabay

 

Ako je moguće, koliko je do tebe, budi u miru sa svim ljudima. Većina ljudi voli biti u miru s drugim ljudima, ali kada dođe do sukoba, mnogi čekaju da ona druga osoba napravi prvi korak. Problemi su neizbježni kada obje osobe čekaju da ona druga prva priđe s rukom pomirenja. Upravo zato apostol Pavao potiče svaku povrijeđenu osobu da se izmiri sa svima. Čak ako jedna osoba od njih dvije posluša ovaj Pavlov savjet, postoji nada da će se njihov odnos popraviti.

…izmirenje s bližnjima, onoliko koliko je do tebe, preduvjet je sudjelovanja u slavljenju mene

Pavlove riječi odraz su mojih: izmiri se s bratom ili sestrom pa onda prinesi dar. Drugim riječima, izmirenje s bližnjima, onoliko koliko je do tebe, preduvjet je sudjelovanja u slavljenju mene. Pavao jasno ističe, ako je moguće, koliko je do vas… Možda si već učinila sve što si trebala, ali do pomirenja nije došlo. U tome slučaju, slobodna si živjeti, ljubiti i slaviti Boga mirne savjesti.

Kada se prepustiš negativnomu razmišljanju o nekoj osobi, taj stav već narušava vaš odnos

Da bi živjela u miru sa svima, trebaš kontrolirati ne samo ono što govoriš nego i ono što misliš. Obično se smatra da ako svoja razmišljanja zadržiš za sebe, ona neće djelovati na ljude oko tebe. No meni su poznate tvoje misli. Kada se prepustiš negativnomu razmišljanju o nekoj osobi, taj stav već narušava vaš odnos. Misli koje drugoga vrijeđaju, utječu i na tvoj odnos sa mnom.

Zamoli Duha Svetoga da upravlja tvojim umom i pomogne ti misliti moje misli

Lijek za to znaš: vrati mi se tražeći oproštenje. Zamoli Duha Svetoga da upravlja tvojim umom i pomogne ti misliti moje misli. Jer težnje su Duha život i mir.

ISUS JE ŽIV

Ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima!
Rim 12,18

Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar.
Mt 5,23-24

Težnja je tijela smrt, a težnja Duha život i mir.
Rim 8,6

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Preporučamo i ovaj ulomak iz knjige:

Razoružaj zle misli 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh