Osobni razvoj

OBNAVLJANJE TVOGA UMA

Razoružaj zle misli (Isus) Znam kako je teško kontrolirati sve što ti prolazi kroz glavu. Tvoj je um bojno polje, a zli duhovi neumorno pokušavaju djelovati na tvoje misli. Također, tvoja vlastita grešnost odražava se na tvoj proces razmišljanja

Razoružaj zle misli

Foto: Pixabay

 

Ljudi nerijetko smatraju misli koje im prolaze kroz um beznačajnima, ali znaj da mi je svaka misao koja prođe ili nastani se u tvome umu dragocjena i da mi nijedna nije skrivena. Ulaziš u interakciju s drugima zadržavajući svoje misli za sebe, ali od mene ih ne možeš skriti. Budući da pretjerana tajnovitost rađa usamljenošću, nije li olakšanje znati da postoji Netko od koga se ne možeš skriti? Ne uznemiruj se zbog toga što poznajem tvoje misli. Štoviše, činjenica da mi je stalo do svakoga aspekta tvoga bića, uključujući tvoje misli, pokazuje koliko si mi važna.

Budi na oprezu i zauzmi borbeni stav!

Znam kako je teško kontrolirati sve što ti prolazi kroz glavu. Tvoj je um bojno polje, a zli duhovi neumorno pokušavaju djelovati na tvoje misli. Također, tvoja vlastita grešnost odražava se na tvoj proces razmišljanja. Budi na oprezu i zauzmi borbeni stav! Borio sam se i umro za tebe i zato se uvijek sjeti tko si i čija s pouzdanjem si stavljajući kacigu spasenja. Ta kaciga ne štiti samo tvoj um nego te podsjeća na pobjedu koju sam ti već osigurao svojom smrću na križu.

Što su tvoje misli više usmjerene prema meni, tim više imaš udjela u mojoj radosti. Tako razoružavam zle misli koje onda više nemaju snagu djelovanja

Ti si moje blago i primjećujem, i radujem se svaki put kada se tvoje misle vrate k meni. Što su tvoje misli više usmjerene prema meni, tim više imaš udjela u mojoj radosti. Tako razoružavam zle misli koje onda više nemaju snagu djelovanja. Tvoj um tada misli plemenite, ispravne, čiste, hvalevrijedne i meni mile misli. Razmatraj o tome dok se odmaraš u miru koji ti pruža moja prisutnost.

ISUS JE ŽIV

Gospodine, proničeš me svega i poznaješ, ti znaš kada sjednem i kada ustanem, izdaleka ti već misli moje poznaješ.
Ps 139,1-2

Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju.
Ef 6,17

Uostalom, braćo, što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god hvalevrijedno; je li što krepost, je li što pohvala – to nek vam je na srcu!
Fil 4,8

Iz knjige „Isus je živ“ autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Preporučamo ti i ovaj ulomak iz knjige patera Augustyna Pelanowskog: 

Kako protiv misli koje nam podmeću demoni

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh