Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, želim djelovati drugačije, po tvome primjeru, želim prije svega vidjeti kakvo je moje srce

RAZMATRANJE I MOLITVA


Gospodine, donosim ti sada trenutke kada sam osuđivao/la i zamjerao/la svome supružniku određene stvari, kada sam se ponašao/la grubo. Ponekad ili često zamjeram supružniku zašto nije ili je napravio ovo ili ono, zašto je reagirao ovako, zašto je zaboravio ono… No, jesam li ja taj/ta koja uvijek sve prema njemu/njoj učini ispravno? Jesam li ja taj/ta bez greške i propusta? Ne želim opravdavati ono što nije dobro, ali osuđujem li možda malo previše i osuđujem li grijeh, nešto što je loše ili samog supružnika? Jesam li uvijek sto posto siguran/na da je moj supružnik napravio nešto namjerno ili je možda samo zaboravljiv i čovjek, jer i ja zaboravim određene stvari, možda i često. Koliko primjećujem i zahvalim supružniku na onome što je dobro učinio? Ili vidim samo propuste?

Isuse, želim djelovati drugačije, po tvome primjeru, želim u tim situacijama vidjeti kakvo je moje srce

Želim Isuse više primjećivati dobre strane svog supružnika, jer sigurno ih ima, želim početi zahvaljivati svome supružniku jer tako ću ga ispuniti, ohrabriti, pa makar i na sitnicama. Ako već i nešto želim reći, istaknuti da je krivo, prvo ću zastati, razmisliti i pomoliti se da ustvari ne govore moji osjećaji, možda i povrijeđenost, a tek onda u miru istaknuti, bez osude, ono što mi smeta i pomoći supružniku, objasniti kako me više može voljeti, poštovati, ali ću ga pitati kako ja njega/nju mogu više ljubiti i poštovati. Isuse, želim djelovati drugačije, po tvome primjeru, želim u tim situacijama vidjeti kakvo je moje srce. Isuse, prosvijetli me! Oprosti mi za svako osuđivanje supružnika!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Prečesto smo okrenuti sebi i ne vidimo da i mi često radimo slične ili možda i iste pogreške, propuste, a supružnika i druge za to okrivljujemo. Kada smatramo da smo povrijeđeni, najbolje možemo vidjeti gdje smo ustvari mi i kako reagiramo, kakvo je naše srce, a ne tuđe.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh