Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, želim djelovati drugačije, po tvome primjeru, želim prije svega vidjeti kakvo je moje srce

RAZMATRANJE I MOLITVA


Gospodine, donosim ti sada trenutke kada sam svoga supružnika osuđivao/la i zamjerao/la mu određene stvari, kada sam se ponašao/la grubo. Ponekad ili često zamjeram supružniku zašto nije, ili jest napravio ovo ili ono, zašto je reagirao ovako, zašto je zaboravio ono… No, učinim li ja uvijek sve prema njemu/njoj ispravno? Jesam li ja bez greške i propusta? Ne želim opravdavati ono što nije dobro, ali osuđujem li grijeh, nešto što je loše, ili samog supružnika? Jesam li uvijek sto posto siguran/na da je moj supružnik nešto napravio namjerno ili je možda samo zaboravljiv, i čovjek, jer i ja zaboravim određene stvari, možda i često. Koliko često primjećujem i zahvalim supružniku na onome što je učinio dobro? Ili vidim samo njegove propuste?

Oprosti mi za svako osuđivanje supružnika!

Želim, Isuse, više primjećivati dobre strane svog supružnika, jer sigurno ih ima, želim početi zahvaljivati svome supružniku, makar i na sitnicama, jer tako ću ga ispuniti, ohrabriti. A ako nešto želim reći, istaknuti da je krivo, prvo ću zastati, razmisliti i pomoliti se kako ne bi govorili moji osjećaji, možda i povrijeđenost. Tek ću onda, u miru, bez osude, istaknuti ono što mi smeta i pomoći supružniku, objasniti mu kako me može više voljeti, poštovati. Također, pitat ću ga kako ja njega/nju mogu više ljubiti i poštovati. Isuse, želim djelovati drugačije, po tvome primjeru, želim u tim situacijama vidjeti kakvo je moje srce. Isuse, prosvijetli me! Oprosti mi za svako osuđivanje supružnika!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Prečesto smo okrenuti sebi i ne vidimo da i mi često radimo slične ili možda i iste pogreške, propuste, a za to okrivljujemo supružnika i druge. Kada smatramo da smo povrijeđeni, najbolje možemo vidjeti gdje smo ustvari i kako reagiramo, kakvo je naše srce, a ne tuđe.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh