Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Isuse, donosim ti svaki dio svog srca koji je otvrdnuo i koji više ne može pružiti ni primiti ljubav onako kako bi htio/htjela

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, donosim ti danas svaki dio svog srca koji je otvrdnuo i koji jednostavno više ne može pružiti ljubav onako kako bi htio/htjela svome suprugu/supruzi, djeci, bližnjima. Jednostavno kao da osjećam na određenim područjima često gorčinu, bol, ljutnju i kao da je neki teret nada mnom. Donosim ti svaki dio svoga srca koje je obuzela sebičnost i pogled isključivo na mene samoga/samu. Isuse, znam da imam svoje pravo jer si umro i za mene,  znam to i ne želim se danas opravdavati time i upasti u zamku mojih potreba, no želim biti svjestan, iskreno, potpuno, gdje sam sebičan/a, egocentričan/a u odnosu prema svome supružniku, prema djeci. Ne želim da sebičnost određuje moja djela. Znam da smo po naravi svi sebični i padamo često pod teretom toga, ali znam i da sebičnost uništava moju dušu i moj brak. Trebam te Isuse jer želim živjeti u istini i želim biti slobodan/a od svake sebičnosti. Donosim ti sebe kao malo dijete i donosim ti Isuse svaki korijen sebičnosti koji potječe još od moga djetinjstva. Možda su me roditelji ranili, tjerali da radim nešto što nisu ni sami radili, a trebali su ili sam ih trebao/la, a nije ih bilo ili su oni bili sebični i samo su razmišljali o svojim potrebama, a mene zanemarivali, iako to nisu tako prezentirali.

Ne želim davati isključivo zato da bih dobio nazad, nego želim davati iz čiste, nesebične ljubavi

Donosim ti svaki teret, bol, gorčinu, neopraštanje, sablazan koju sam doživio, svaku krivu sliku o obitelji i braku, svaku situaciju koja me je usmjerila da danas moja djela upravlja usmjerenost prema meni, više nego usmjerenost prema suprugu/supruzi i djeci. Ne želim davati isključivo zato da bih dobio nazad, nego želim davati iz čiste, nesebične ljubavi. Teško mi je na srcu Isuse i teret sebičnosti učinio je previše štete u mome životu. Dotakni moje ledeno srce i oživi ga, iskorijeni iz moga bića svaku i najmanju sebičnost da postanem sličan/a tebi. Kajem se iz dubine srca za svaki grijeh sebičnosti i molim te oslobodi me Kriste snagom svoga Križa i otvori mi oči, ispuni me svojom ljubavi da budem svjetionik svome suprugu/supruzi u kojem ćeš svjetlost biti ti.

Iskorijeni svaku sebičnost u srcu moga supružnika, dotakni i njegovo srce koje je svezano, otvrdnulo

Otvori mi oči da uvijek vidim tamnu stranu svoga bića i nadahni me i potakni, uvjeri svojom milošću da upravo takav/va mogu doći k tebi i moram doći k tebi jer samo ti možeš tu tamu pretovariti u svjetlo da bih bio slobodan i čist od grijeha. A onda mogu iskreno i s ljubavlju reagirati u svome braku. Iskorijeni svaku sebičnost u srcu moga supružnika, dotakni i njegovo srce koje je svezano, otvrdnulo i iscijeli svaku ranu koja je prouzročila sebičnost, bilo od moje strane ili od drugih ljudi. Hvala ti Kriste!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Razmisli malo o svojim djelima, o svome davanju, koliko su moji postupci proračunati, koliko očekujem dobiti nazad, koliko se vrijeđam, koliko očekujem za sebe, a koliko se dajem. Svi smo u suštini sebični, no to nije izgovor za naša loša djela, dapače, to je poticaj da rastemo u svetosti. Osim, ako mislim da nisam sebičan, onda mi nitko ne može pomoći, ali onda živim kao slijepac, doslovno.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh