Duhovnost

'OSNAŽI NJIHOVA SRCA'

Isus ih je predao svetoj Faustini pod posebnu zaštitu. Pridruži joj se i ti i moli za naše mlade Gospodine, ispuni naše mlade ljubavlju prema tebi i osnaži njihova srca

Isus ih je predao svetoj Faustini pod posebnu zaštitu. Pridruži joj se i ti i moli za naše mlade

Foto: Pixabay

Osnaži njihova srca

„Dok sam jednom dugo razgovarala s Isusom o našim štićenicima, ohrabrena njegovom dobrotom, upitala sam ga ima li među našim štićenicima takva duša koja bi bila utjeha njegovu Srcu? – Isus mi je odgovorio da ima – ‘ali je njihova ljubav slaba. Stoga ti ih predajem pod posebnu zaštitu: moli za njih.’“ (Dn 288)

Razmatranje

„Carpe diem!“ To je moto svijeta: „Iskoristi dan!“
Danas nije lako biti krepostan – posebno mladima, jer mentalitet ovoga svijeta poručuje: „Zabavljaj se“ i: „Slijedi svoje srce“. Sekularni pogled na svijet je nemoralan i nekršćanski. On kaže: „Samo jednom se živi“. Međutim, sveti Pavao govori mladima neka budu primjer „u riječi, u vladanju, u ljubavi, u vjeri, u čistoći“ (1 Tim 4,12).

Posebno se brinimo za naše mlade

Sveta Faustina je naučila da su njeni štićenici dragocjeni Isusu – utjeha njegovu Srcu. Napadani iskušenjima, mladi se bore da slijede Isusa. Kako bi pomogao svetoj Faustini da shvati, Krist joj je dao da doživi kušnju jedne štićenice – suicidalne misli. Napisala je: „Mučila sam se sedam dana. Sedmoga dana Isus je otklonio kušnju, a i ja sam prestala trpjeti“ (Dn 192). Pridruži se svetoj Faustini. Posebno se brinimo za naše mlade.

Molitva

Gospodine, ispuni naše mlade ljubavlju prema tebi i osnaži njihova srca.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Ulomak iz knjige „Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

POSEBNA PONUDA OVOGA ČETVRTKA 5 izvrsnih naslova sniženih 50%!

POSEBNA PONUDA OVOGA ČETVRTKA 5 izvrsnih naslova sniženih 50%!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh