Hrvatska

TRAGA SE ZA LOPOVIMA

Istarske crkve na meti vandala: kradu kaleže, hostije, liturgijsko posuđe… U posljednja dva tjedna dvaput je provaljeno u crkve u Istri. Policija traga za počiniteljima koji su značajno materijalno oštetili župe

Istarske crkve na meti vandala: kradu kaleže, hostije, liturgijsko posuđe...

Foto: Loborika, crkva sv. Flore (Glas Istre)


 

U noći s 11. na 12. travnja nepoznati počinitelj je u mjestu Loborika pored Pule provalio u crkvu i ukrao misne kaleže, hostije i druge predmete, čime je župu oštetio za 40 tisuća kuna. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem. To je druga provala u crkve na području Istre u posljednja dva tjedna.

Naime, prije petnaestak dana nepoznati je počinitelj, ili više njih, provalio u župni dvor u mjestu Pićan kod Labina, te otuđio novac, liturgijsko posuđe i ključ automobila.

Riječ je o Peugeotu u vlasništvu 82-godišnjeg prečasnog Antuna Kurelovića koji je već 20 godina župnik u Pićnu. U automobil su lopovi nakon provale stavili ukradene predmete i s njim se odvezli u prema obližnjim Kukurinima. Ondje su provalili u sef i zapalili automobil te pobjegli. Peugeot je u požaru u potpunosti izgorio, a ukupna materijalna šteta zasad nije poznata.

U tijeku je policijska istraga i potraga za provalnicima.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 8
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh