Hrvatska

TRAGA SE ZA LOPOVIMA

Istarske crkve na meti vandala: kradu kaleže, hostije, liturgijsko posuđe… U posljednja dva tjedna dvaput je provaljeno u crkve u Istri. Policija traga za počiniteljima koji su značajno materijalno oštetili župe

Foto: Loborika, crkva sv. Flore (Glas Istre)


 

U noći s 11. na 12. travnja nepoznati počinitelj je u mjestu Loborika pored Pule provalio u crkvu i ukrao misne kaleže, hostije i druge predmete, čime je župu oštetio za 40 tisuća kuna. Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem. To je druga provala u crkve na području Istre u posljednja dva tjedna.

Naime, prije petnaestak dana nepoznati je počinitelj, ili više njih, provalio u župni dvor u mjestu Pićan kod Labina, te otuđio novac, liturgijsko posuđe i ključ automobila.

Riječ je o Peugeotu u vlasništvu 82-godišnjeg prečasnog Antuna Kurelovića koji je već 20 godina župnik u Pićnu. U automobil su lopovi nakon provale stavili ukradene predmete i s njim se odvezli u prema obližnjim Kukurinima. Ondje su provalili u sef i zapalili automobil te pobjegli. Peugeot je u požaru u potpunosti izgorio, a ukupna materijalna šteta zasad nije poznata.

U tijeku je policijska istraga i potraga za provalnicima.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh