Duhovnost

KRATKA MOLITVA

Isprazni se od svake ljudske privrženosti i sve predaj Isusu „Kao Njegov anđeo uđite u Njegove misli, sudove, osjećaje i imajte iste riječi"

Foto: Olivia Snow, Unsplash

Foto: Olivia Snow, Unsplash

„Ne puštajte se malodušnosti tijekom nepouzdanja. Sjetite se Isusa u vrtu Getsemani, na križu, za vrijeme muke. Ispraznite se od svake ljudske privrženosti, naklonosti, od ljudskih utjeha i računa. Sve predajte Isusu u Presvetoj Euharistiji i vi kao Njegov anđeo uđite u Njegove misli, sudove, osjećaje i imajte iste riječi, osjećajte kao i Isus, što spominje i sveti Pavao”, fra Ante Antić.

Molitva za proglašenje blaženim fra Ante Antića i za milost po njegovu zagovoru

Bože, Oče naš, izvore svakog dobra! Sin nas je Tvoj poučio da budemo savršeni i milosrdni po uzoru na Tvoju dobrotu. U Duhu Svetom, Ti si slugu svoga oca Antu Antića uzdigao do savršenog vršenja Tvoje svete volje. Proslavi, Gospodine, slugu svoga i na ovoj zemlji čašću svetaca, a meni po njegovu zagovoru udijeli milost za koju Te sada posebno molim… (navesti osobnu molitvenu nakanu)

Nadasve mi daruj svoje svjetlo i milost da poput oca Antića sve činim i trpim iz ljubavi prema Tebi koji si sa svojim Sinom i Duhom Svetim izvor svakoga dobra i smirenja svih srdaca. Amen. Slava Ocu… (3x)

Izvor: Otac Ante Antić

Za Book.hr priredila I. A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh