Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Ispravljati s milosrđem čin je ljubavi! Ali, najprije izvadi brvno iz svog oka Istina, mnogi žive mlako kršćanstvo, ali ima mnogo onih drugih, bilo među klerom, bilo među vjernicima, koji imaju žar za evangelizacijom

Foto: fizkes , Shutterstock

Foto: fizkes , Shutterstock

Iv 2,13-22

Kaže Sveto Pismo: „Bog povraća mlake”. Kad bih upitao Svetog Pavla apostola, Svetog Franu, Svetog Ivana Pavla II, Svetu Terezu iz Kalkute, Svetu Tereziju Avilsku, Svetog Ivana Bosca i Svetog Župnika Arškog: „Koja je bila tvoja strast u životu?”, bez oklijevanja bi mi svaki od njih odgovorio: „Ljubiti Isusa Krista i učiti druge da ga ljube”.

Istina, gdje nema strasti, nema ni plamena ljubavi. Strast može proizaći iz ljudskog tijela, pa brzo izgori, ali može proizaći i iz duše, pa je kao neugasivi oganj i ne izgara.

Neka bi svaki klerik mogao reći ono što je Isus Krist uzviknuo u hramu kad je vidio da je postao tržnica: „Izjeda me revnost za dom Gospodnji!”.

Strast čovjeka vjere postaje gnjev pred licemjerjem, nepravdom, skrnavljenjem, nemoralom i simonijom koje viđamo u našim crkvama. Pred Svetinjama koje se oskvrnjuju ne možemo ostati apatični i ravnodušni. U svojim putovanjima poradi naviještanja Evanđelja susrećem mnogu braću i sestre vjere koji su zaposjednuti strašću da duše dovode Kristu.

Danas ima više vjere nego jučer. Istina, mnogi žive mlako kršćanstvo, ali ima mnogo onih drugih, bilo među klerom, bilo među vjernicima, koji imaju žar za evangelizacijom.

Lijepo je imati strast za Krista i za njegovu Crkvu. Tamo gdje vidimo nered i licemjerje, te gdje se ne naviješta Evanđelje, zahvaćeni strašću za spasenjem duša ne ostajemo ravnodušni i apatični, već sa svetim gnjevom uzimamo bič od užeta i ispravljamo onoga koji od crkve čini tržnicu. Ispravljati s milosrđem čin je ljubavi.

Ali pazi: prije nego se baciš u ovo vrijedno djelo, najprije izvadi brvno iz svog oka. AMEN. ALELUJA.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh