Ljubav i poštovanje

23. STUDENOG

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ? Podigni me Isuse, želim ti vjerovati i želim osjetiti tvoje prisustvo ovog trena u mojim slabostima, jadima, ranama… "Oče, neka dođe tvoje Kraljevstvo u moj brak, neka Isus postane Kralj i Spasitelj izgubljenih i porušenih trenutka u našem braku."

Ljubav i poštovanje

MOLITVA:


Želim današnji dan iskoristiti za blagoslivljanje našeg braka, svoga supružnika, želim djelovati u skladu s Tvojom Riječi Oče. Možda mislim da to nema smisla, možda mislim da moj supružnik to ne zaslužuje, možda smo upravo u teškom razdoblju i nemam snage, ni volje, ni odvažnosti ni vjere. Možda sam emocionalno ispražnjen/a, pogled na brak više nije ni blizu radostan kao nekad, većina toga mi izgleda crno, kao da nema gotovo ništa pozitivnoga. Izranjen/a sam u svakom pogledu!

Pitam se, pitam tebe Isuse, što da radim, ne mogu, preteško je!

Pitam se, pitam tebe Isuse, što da radim, ne mogu, preteško je! A možda više ništa ni ne pitam. Znam samo da ne mogu, da trebam pomoć, doslovno silu koja će me izvući iz svega ovoga. A tvoja mi riječ kaže: “Dosta ti je milost moja, jer se SILA u slabosti usavršava.” (2 Kor 12,9) Želiš mi reći Isuse da si mi sada ustvari najbliže i da je upravo ovo idealan trenutak kada mogu zazvati tvoju milost, kada se mogu odlučiti za blagoslov, a ne prepuštanje slabosti koja me zarobljava i krade mi sreću obiteljskog života. Pa zar sam toliko slijep/a? Odlučujem se Isuse i kažem, molim, vapijem: „Otvori mi oči Isuse i iscijeli moj pogled prema supružniku!

Ti najbolje znaš što mi je ovoga trena na srcu, znaš sve moje bijede, slabosti,…

Ti najbolje znaš što mi je ovoga trena na srcu, znaš sve moje bijede, slabosti, rane, sebičnost, oholost, svaku ružnu riječ supružnika koja me silno izranila, svako ne iskazivanje ljubavi i poštovanja, sve ono što me drži „svezanog/u“ da se mogu podići, da mogu voljeti, ljubiti, poštovati, biti ustrajan/a, blag/a, da mogu biti milosrdan/a. Podigni me Isuse, želim ti vjerovati i želim osjetiti tvoje prisustvo ovog trena u mojim slabostima, jadima, ranama,, nesigurnosti, osuđivanju, neopraštanju, krivom pogledu prema supružniku i braku. Oče, neka dođe tvoje Kraljevstvo u moj brak, neka Isus postane Kralj i Spasitelj izgubljenih i porušenih trenutka u našem braku. Čvrsto to odlučujem, želim i zazivam vodstvo Duha Svetoga na sebe i napose supružnika.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA:

Trenuci povreda, slabosti, tuge nas često paraliziraju za odnos prema Kristu i supružniku. Sjetimo se uvijek Božjih Riječi, ne dajmo da nas sotona prevari i odlučimo se doći k Njemu: „Kad sam slab/a, onda sam jak/a!“ (2 Kor 12,10)

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh