Aktualnosti

HUMANITARNI KONCERT // Koncert „Da služimo životu” za vukovarsku obitelj – nastupaju: sestre Husar, Luka Balvan, Sliryc 33… Koncert će se održati 14. listopada u dvorani franjevačkog samostana Župe Uzvišenja Svetog Križa u Sigetu, s početkom u 20:00 sati.

Koncert „Da služimo životu” za vukovarsku obitelj – nastupaju: sestre Husar, Luka Balvan, Sliryc 33…

Franjevački svjetovni red organizira humanitarni koncert „Da služimo životu“ u subotu, 14. listopada u Zagrebu, na kojem će nastupati poznati izvođači – sestre Husar, Luka Balvan, Sliryc 33, Sinovi atara i Zbor Frame grada Zagreba.

Pomoć vukovarskoj obitelji

Geslo koncerta „Da služimo životu” preuzeto je iz Molitve za život pape Benedikta XVI., a koncert se organizira za potrebe obitelji Varga iz Vukovara. Riječ je o peteročlanoj obitelji s troje djece; dva dječaka oko desetak godina i djevojčicom od tri godine, koja je rođena sa pola srca i imala je u Njemačkoj već nekoliko operacija. Supruga ne radi, a suprug je u mirovini (ali bez čina, kao branitelj i s malom mirovinom).

Pred nama su novi izazovi vremena koji nas pozivaju da kao Franjevački svjetovni red damo svoj doprinos – prvenstveno našoj franjevačkoj obitelji u Domovini i diljem svijeta, ali i Crkvi u Hrvata te društvu, promičući radost ljubavi i predanost solidarnosti; svjedočeći na svim razinama da je za nas život dar Božji, a obitelj svetište života – stoji u pozivu na koncert.
Poziv je upućen svima koji žele pjesmom i radošću proslaviti dar života i tako pomoći u prikupljanju sredstava za obitelj Varga. Koncert će se održati u dvorani franjevačkog samostana Župe Uzvišenja Svetog Križa u Sigetu s početkom u 20:00 sati.

Izvor:  Laudato.hr; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh