Duhovnost

PRESVETA EUHARISTIJA

Hrana za vječni život U Presvetoj nam je euharistiji po Božjoj beskrajnoj ljubavi kao hrana za naše duše darovan sam stvoritelj tih darova, Isus Krist

euharistija

Foto: Shutterstock

 

Isusov govor o euharistiji u Kafarnaumu počinje dijalogom njega i Židova (rr. 26-37), u kojem naš Gospodin otkriva sebe kao donositelja mesijanskih darova. Zatim dolazi prvi dio govora (rr. 35-47) u kojem se Isus predstavlja kao kruh života, a to znači da je vjera u njega hrana za vječni život.

U Presvetoj nam je euharistiji po Božjoj beskrajnoj ljubavi kao hrana za naše duše darovan sam stvoritelj tih darova, Isus Krist

U drugom dijelu (rr. 48-59) Krist otkriva misterij euharistije: on je Kruh Života koji daje sebe sakramentalno kao stvarnu hranu. Ta hrana, koju nam samo Bog može dati, sastoji se najviše od dara vjere i posvećene milosti. U Presvetoj nam je euharistiji po Božjoj beskrajnoj ljubavi kao hrana za naše duše darovan sam stvoritelj tih darova, Isus Krist.

Iz knjige „Presveta euharistija“ o. Thomasa McGoverna. Dopuštenje izdavača za prneošenje ulomak avrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh