Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, trebam tvoje vodstvo u svojim odlukama i reakcijama u braku, posebno kada se nalazim u „užarenim“ trenucima

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, trebam tvoje vodstvo u svojim odlukama i reakcijama u braku, posebno kada se nalazim u „užarenim“ trenucima sa supružnikom. Reagiram preburno, ljutito, nekontrolirano i čak smatram da ću tako dokazati supružniku da je u krivu. Kajem se zbog toga, oprosti mi! Zbog toga često ne vidim one situacije kada sam ja u krivu i kada imam sebične želje. I nikako da naučim da na takav način nikada do sada nismo došli do istinskog rješenja problema, već se u naša srca uvukla gorčina. Oprosti mi, Oče, i molim te, nauči i potakni, prvenstveno mene, da djelujem drugačije. Daj da shvatim, s obzirom da ni ja ne mogu čuti i primiti kada je moj supružnik grub, da ni on/ona ne može primiti i čuti ako se ja ponašam na takav način.

Kada postupim u ljubavi i poštovanju, mirno, tada izgrađujem svoj brak

Želim biti onaj/ona koji/koja će donositi mir u naše dogovore i komunikaciju. Pa i kada mislim da je moj supružnik 100% u krivu, ja želim, Isuse, postupiti u ljubavi i poštovanju, želim zastati, više slušati kako bih razumio/razumjela, a manje objašnjavati i dokazivati svoje pravo. Želim mirno reagirati. Kada postupim u ljubavi i poštovanju, mirno, tada izgrađujem svoj brak. Želim biti onaj/ona koji/koja će izgrađivati naš brak. Isuse, uzmi iz naših srca svaku gorčinu koja se uvukla u nas zbog burnih, glasnih i sebičnih rasprava. Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Moramo shvatiti da burna reakcija diže „zid“ između supružnika. Ja ne želim da moj/a suprug/a prema meni reagira burno. Prema tome, sasvim sigurno ni on/a to ne želi, i tako ne možemo ništa riješiti. Miran ton izgrađuje brak, odnos i jedino tako možemo doći do rješenja problema. Želim biti zreliji/a i naučiti mirno reagirati.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh