Osobni razvoj

SNAGA OSLOBOĐENJA

Gospodin ne oslobađa po znanju, nego po svojoj milosti Ljubav našega Gospodina mora do te mjere natapati naše služenje i molitve te ćemo i mi koji služimo, i oni kojima služimo, biti u potpunosti svjesni i proslavljati činjenicu kako je sve učinila i sve postigla upravo prekrasna prisutnost i milost Gospodina našega Isusa Krista.

Foto: Shutterstock

 

Jedini protulijek želji tjelesnoga uma za nadzorom koji poznajemo jest prebivanje u Gospodinu iz trenutka u trenutak, po molitvi. Tada ćemo, koliko god snažni bili uvidi po kojima je Gospodin nekoga oslobodio, znati kako se to dogodilo po Božjoj milosti, a ne ni po kakvome „ključu znanja“. Ljubav našega Gospodina mora do te mjere natapati naše služenje i molitve te ćemo i mi koji služimo, i oni kojima služimo, biti u potpunosti svjesni i proslavljati činjenicu kako je sve učinila i sve postigla upravo prekrasna prisutnost i milost Gospodina našega Isusa Krista.

„Gospodine, neka nas Tvoja ljubav toliko preplavi ljude da budu svjesni da si Ti taj koji si ih ljubavlju vratio u život“

Od pomoći je također i sve zadržati što je moguće jednostavnijim. Što su naša dijagnoza i naše molitve razrađenije i uključenije, veća je mogućnost da će se um ponovno ustoličiti kao čimbenik našega spasenja. Ne zaboravite kako je Gospodin odbijao poučavati bilo kojim drugim putem doli preko pripovijesti i prispodoba (Mt 13,34). Je li možda dio razloga i taj što nije htio dopustiti umovima svojim učenika da opet „preuzmu stvari u svoje ruke“?

Pokajali smo se i pomolili ovako: „Gospodine, neka nas Tvoja ljubav toliko preplavi te ljude – bez obzira na to kakve korijene mogli otkriti u svojim životima – budu svjesni da si Ti taj koji si ih ljubavlju vratio u život“.

 

Iz knjige „Preobraženi život” autorâ John Loren i R. Loren Sandford

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 90 umjesto 100 kuna možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Najčitanije

Na vrh