Roditelji i djeca

ALEN MIGLIORATO

Gledajući vas, vaša kći stvara sliku o muškarcu Ako ne poštujete svoju ženu, ako ju ponižavate i vrijeđate, vaša bi kći mogla završiti u vezi u kojoj će ju se tretirati na isti način, a ona će misliti da to tako treba biti.

Gledajući vas, vaša kći stvara sliku o muškarcu

Foto: Shutterstock


 

Očevi svojim kćerima trebaju pružati dobar primjer kako se muškarac ima odnositi prema ženi. Otac taj primjer pruža prvenstveno kroz svoj odnos prema njezinoj majci. Ako se prema svojoj supruzi odnosite s poštovanjem, vaša će kći očekivati isti takav odnos u vezi sa svojim mladićem. Ako ne poštujete svoju ženu, ako ju ponižavate i vrijeđate, vaša bi kći mogla završiti u vezi u kojoj će ju se tretirati na isti način, a ona će misliti da to tako treba biti.

Vaša vas supruga i kći trebaju vidjeti kao glavu obitelji. To od vas očekuje i Bog

Gledajući vas, vaša kći stvara sliku o muškarcu. Ona vidi kako se ponašate prema drugim ženama pred svojom suprugom, a kako onda kada vas supruga ne vidi. Ona primjećuje ako promatrate druge žene. Vaša kći zna kakav ste vi tip muškarca i što smatrate ženinom ulogom u obitelji temeljem onoga što govorite o ženama. 

Ako smatrate prihvatljivim da žena pleše oko štange u nekom klubu, nemojte se iznenaditi ako jednoga dana uz tu štangu ugledate svoju kćer. Ako cijenite svoju ženu, ako se prema njoj odnosite kao prema dami, ako joj donosite cvijeće, vaša će kći odabrati muškarca koji će se jednako odnositi prema njoj. Vaša vas supruga i kći trebaju vidjeti kao glavu obitelji. To od vas očekuje i Bog. Budite onakav muškarac za kakva se nadate da će se vaša kći jednoga dana udati.

Iz knjige “Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri” Alena Migliorata. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh