Razno

„JEDRO“

Duhovni caffe bar u Zagrebu – nezaobilazno mjesto druženja Počeli su skromno s nekoliko stolova i desetak mladih. Danas je „Jedro” nezaobilazno mjesto druženja, duhovnosti i ispijanja kave nakon Svetih Misa

Duhovni caffe bar u Zagrebu - nezaobilazno mjesto druženja

Foto: Facebook Sveta Mati slobode – župa Duha Svetoga

 

Članovi „Jedra” od 2006. godine priređuju okrjepu za župljane nakon nedjeljnih misa, piše Hrvatska katolička mreža. Počeli su skromno s nekoliko stolova i desetak mladih. Danas je „Jedro” nezaobilazno mjesto druženja, duhovnosti i ispijanja kave nakon Svetih Misa. Valuta kojom se plaća je molitva.

Poznati gosti

Posljednjih godina posjetili su ga i brojni poznati gosti, poput američke znanstvenice Judith Reisman, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kanadskog književnika Michaela O’Briena, duhovnika zajednice „Cenacolo” Ivana Filipovića i mnogi drugi. U duhovnom caffe-u pratili su se i značajni događaji poput gostovanja don Damira Stojića u emisiji HRT-a „Nedjeljom u dva”.

Poslužitelji – Jedraši uvijek su svoje zadatke izvršavali na vrlo visokoj razini, bili postojani u služenju i zajedničkoj molitvi nakon zatvaranja caffea. Ništa od navedenog ne bi bilo moguće bez molitve, žrtve i darova u svakom obliku. „Jedro” se financira isključivo od dobrovoljnih priloga župljana.

Želiš volontirati?

Nakon ljetne pauze, duhovni caffe bar „Jedro” ponovno je otvoren i u potrazi je za volonterima. Javiti se možete putem Facebook stranice Sveta Mati Slobode – Župa Duha Svetoga.

Mladi su se počeli ponovno okupljati u „Jedru”. Kako izgledaju druženja mladih, možete saznati tako da ga posjetite. 😊

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh