Vijesti

„OČE, OPROSTI IM, NE ZNAJU ŠTO ČINE!“

Događaj koji je sablaznio vjernike: U Dubrovniku sniman editorijal s golom ženom u crkvi, pročitajte reakciju biskupa Uzinića Ovih dana u Dubrovniku ekipa s berlinske Filmske akademije snima dokumentarni film, u kojemu se pojavljuje i dubrovački erotski fotograf Stijepo Brbora, koji je snimio editorijal s golom ženom u crkvi i tako oskvrnuo sveto mjesto…

U Dubrovniku sniman editorijal s golom ženom u crkvi, pročitajte reakciju biskupa Uzinića

„Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati. Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: ‘Oče, oprosti im, ne znaju što čine!’“, napisao je na svojem profilu na Facebooku dubrovački biskup Mate Uzinić, komentirajući fotografiranje gole žene u Crkvi sv. Ignacija.


Kako piše Dubrovački dnevnik, u taj grad ovih je dana stigla ekipa berlinske Filmske akademije koja snima dokumentarni film pod nazivom The Color Nude. U filmu se pojavljuje i dubrovački fotograf Stijepo Brbora koji u utorak na poznatim dubrovačkim lokacijama snimio editorijal s Vesnom Knežević.

„To je jedna vrsta subverzije. Obišli smo krucijalna povijesna mjesta gdje možemo koketirati sa zidom, Držićem, i samim Dubrovnikom, a sve to uz erotiku, odnosno određenu erotsku emociju. Fotografijama želimo izbjeći klišej, stereotip o ljepoti, predrasudu kako to mogu raditi samo mlade žene. Ovo je jedan novi izazov i zasad smo prezadovoljni“, izjavio je Brbora za Dubrovački dnevnik.

Priredila Vedrana Prka

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh