Razno

ZAKLADA SVETI DOMINIK SAVIO

DRUGI ROĐENDAN Ne moraš biti velik da bi činio dobra djela Budimo zajedno olovke u Njegovoj ruci kojom On želi pisati najljepša pisma ljubavi djeci i mladima koji su možda danas bez nade i ne vide svjetlo koje za njih postoji!

Foto: zakladasvdsavio

 

Ove srijede, 6. svibnja proslavili smo blagdan svetog Dominika Savia, „malog sveca velikog duha“! Tog je istog dana Zaklada koja nosi njegovo ime, obilježila drugu obljetnicu svoga postojanja i djelovanja, i to Svetom Misom u crkvi sveta Mati slobode u Zagrebu.

Ljubav uključuje brigu i skrb za svakoga čovjeka, za svako dijete, za svakoga mladića i djevojku

Misija Zaklade sveti Dominik Savio je pomaganje djeci bez roditelja, djeci samohranih roditelja, obitelji s više djece, djeci koja ne mogu platiti mjesečni obrok u školi, djeci koja nakon punoljetnosti napuštaju Caritasovu ili druge udomiteljske ustanove, te redovitim studentima slabijeg imovinskog stanja.

Ovogodišnja proslava rođendana Zaklade odvila se bez šireg okupljanja, na Svetoj Misi u najljepšem društvu nebeskog slavljenika i Bezgrešne, koju je Dominik Savio posebno štovao

Zbog posebnih okolnosti u kojima živimo već neko vrijeme, ovogodišnja proslava rođendana Zaklade odvila se bez šireg okupljanja, na Svetoj Misi u najljepšem društvu nebeskog slavljenika i Bezgrešne, koju je Dominik Savio posebno štovao.

Misno slavlje vodio je don Mario Bobić, koji je na samom početku Svete Mise istaknuo svetog Dominika, jednog od najmlađih svetaca Katoličke crkve, kao uzora dobrote i čistoće mladima koji je odlučno ustanovio pravila kreposnog života i brižno ih provodio u djelo.

„Radije umrijeti nego sagriješiti“, „Moji prijatelji će biti Isus i Marija“, „Ispovijedat ću se često i ići na pričest svaki put kad mi ispovjednik dopusti“, neka su od pravila koja je maleni dječak već s 13 godina postavio kao svoj životni moto.

I ti možeš osvojiti Nebo!

Članovi Zaklade sveti Dominik Savio kažu nam kako i dalje žele svojim djelovanjem napredovati u konkretnim djelima milosrđa i ljubavi, širiti duh svog zaštitnika te svjedočiti svojim poslanjem u svijetu da su dobrota, ljubav, život u čistoći i istini dostupni svima nama i da tako, nasljedujući svetog Dominika, i mi možemo osvojiti Nebo.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh