Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Drugi mogu utjecati na mene, ali ja odabirem kako ću „uzvratiti“ i reagirati

RAZMATRANJE I MOLITVA


Isuse, želim danas doći pred tebe potpuno iskreno, ne opravdavajući se ni za što, ne okrivljujući svog supružnika, djecu, roditelje i tko zna koga, za svoje krive reakcije, za svoje grešne reakcije. Odričem se toga danas pred tobom i u tvoje Ime, po tvojoj snazi. Kada zastanem i razmislim, vidim da kada reagiram negativno, ružno, s povišenim tonom, tada se najčešće opravdavam kako su me na to natjerale okolnosti i ljudi (supružnik, djeca, prijatelji…).

Svojim mijenjanjem nadahnut ću i druge, supružnika

A kada drugi prema meni reagiraju na isti takav, negativan način, to mi, naravno, smeta i vrijeđa me, i onda su drugi loši, i odlučili su biti takvi i nije to do mene. Želim se odreći ove laži u svom životu i želim reći: „Moja reakcija je moja odgovornost“. Drugi mogu utjecati na mene, ali ja odabirem kako ću „uzvratiti“ i reagirati. Jedino tako mogu napredovati i popraviti stvari, prije svega na sebi, jer sebe i moram mijenjati. A svojim mijenjanjem nadahnut ću i druge, supružnika na isto to. Pomozi mi u tome, Isuse, da to prihvatim, da to shvatim, da u tome ustrajem i to živim što češće. Amen!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Opravdavanje diže zid oko nas. Priznavanjem naših loših djela, kajanjem za njih, ulazimo u milost, poniznost i mir. Obratno ne ide. A na taj način dajemo i Isusov primjer. Razmislimo o tome…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh