Aktualnosti

ALEMKA MARKOTIĆ

Dr. Markotić u Nedjeljom u 2: „Da, vjera mi daje snagu, a životni moto mi je: ‘Moli i radi’ “

Foto: Screenshot


 

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević prof. dr. Alemka Markotić gostovala je 5. travnja u emisiji Nedjeljom u 2, prenosi hkm.hr.

Osim na pitanja o tome kako se osjeća kao junakinja nacije, na pitanja o koronavirusu, svojem profesionalnom angažmanu oko cijele situacije, odgovorila je i na pitanje vjere u svom životu:

„Da, vjera mi daje snagu. To je dobro što su mi roditelji usadili, ali mislim da nije stvar busanja u prsa da si vjernik nego da se pokuša živjeti što više po načelima vjere. Ja i prijatelje nevjernike vidim i doživljavam ljudima koji žive po tim načelima. I istina je, životni moto mi je ‘Moli i radi’.”

Na podsjetnik kako je nedavno izjavila da joj se Bog u životu očituje svaki dan i kako to izgleda, rekla je:

„Čovjek prihvaća i dobro i loše, smireno. Nije to da imam priviđenja, nego imam svakodnevnu snagu. Mi vjernici sve doživljavamo smireno jer smatramo da je i dobro i loše nama dano od Boga i da se moramo s time suočiti. Drugi ljudi Boga doživljavaju kroz prirodu ili kroz sudbinu ili na neke druge načine.”

Voditelj je spomenuo i njezino iskustvo iz Jeruzalema, i nedavni razgovor dr. Markotić s kolegom znanstvenikom, koji ju je pitao kako može biti znanstvenica i vjerovati u Boga.

„A ja sam njega pitala kako ti možeš biti znanstvenik i ne vjerovati u Boga?!” zaključila je dr. Markotić.

 

ALEMKA MARKOTIĆ Ne samo da sam čula kako ‘Gospodin piše ravno i po krivim crtama’, nego sam doživjela i doživljavam i dalje

Izvor: hkm.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh