Duhovnost

ANĐELI – BOŽJI SLUŽBUJUĆI DUHOVI

Dr. Kübler-Ross: U svojoj sam se karijeri susrela i sa slučajevima kada su djeca objavila roditeljima da će ubrzo umrijeti, jer im je tako rekao anđeo Liječnica Elizabeth Kübler-Ross (…) svjedoči da se je u svojoj dugogodišnjoj karijeri susrela i sa slučajevima kad su djeca malo prije svoje smrti objavila roditeljima da će ubrzo umrijeti, otprilike ovim riječima: „Znaš, ja ću brzo otići, jedan anđeo mi je to rekao.“ Tad se nitko od rodbine nije ni obazirao na te riječi, ali je nakon smrti djece to proročanstvo ostavilo dubok trag u srcima roditelja…

iječnica Elizabeth Kübler-Ross: U svojoj sam se karijeri susrela i sa slučajevima kada su djeca objavila roditeljima da će ubrzo umrijeti, jer im je tako rekao anđeo

Foto: Shutterstock


 

Slušajući o patnji i o smrti malenih pastira iz Fátime, obuzimaju nas duboka tuga i žalost. No još nam jednom dolazi u pomoć teolog Romano Guardini, koji je jednom prigodom napisao sljedeće: „Anđeo čuva djetetovu dušu, koja je nježna i dragocjena u Božjim očima. No to ne znači da je dijete oslobođeno patnji. Anđeo nije onaj nebeski lik koji štiti ljudsku dušu od svake patnje, na kojeg ga svodi ljudska sentimentalnost. On treba voditi dušu kroz stvaran život, treba ju voditi putem spasenja, a to je put i trpljenja i smrti. Njegova zadaća nije otklanjanje trpljenja i smrti iz ljudskog života, već vječno spasenje duše.“ (…)

Tad se nitko od rodbine nije ni obazirao na te riječi, ali je nakon smrti djece to proročanstvo ostavilo dubok trag u srcima roditelja

Svi smo dakako, veliki i mali, pozvani na svetost da bismo slavili našega Stvoritelja, pozvani smo izbjegavati grijeh i bezbrojne prigode moralnog srozavanja koje nam današnji svijet nudi. Liječnica Elizabeth Kübler-Ross, koja je, između ostaloga, napisala veoma zanimljive knjige o odnosu anđela i djece, svjedoči da se je u svojoj dugogodišnjoj karijeri susrela i sa slučajevima kad su djeca malo prije svoje smrti objavila roditeljima da će ubrzo umrijeti, otprilike ovim riječima: „Znaš, ja ću brzo otići, jedan anđeo mi je to rekao.“ Tad se nitko od rodbine nije ni obazirao na te riječi, ali je nakon smrti djece to proročanstvo ostavilo dubok trag u srcima roditelja. Na našim katoličkim grobljima na mnogim je dječjim grobnicama umjesto križa prikazan anđeo s podignutim prstom, kako ukazuje na nebo. Simbolički prikaz anđela smrti nije bez pokrića. Mnogo ljudi naime nekoliko minuta prije svoje smrti vidi svojeg „prijatelja iz djetinjstva“, kako je sv. Pio iz Pietrelcine nazivao svojeg anđela čuvara.

Ulomak iz knjige „Pastiri i anđeli iz Fatime“ autora Marcella Stanzionea. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni od 35 kuna (redovna cijena iznosi 70 kuna) ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh