Duhovnost

NE OSVRĆI SE - NEMA POVRATKA

Dovoljno je da jesi Ne trebamo se naprezati biti savršenima i besprijekornima, nepogrešivima… Dovoljno je jedno – uzdići duh i slaviti Boga 🙌

Foto: Unsplash; Dylan Gillis 

Još ću se jednom vratiti na Mojsija kojemu je Bog objavio svoje Ime koje je trebalo ići pred Izraelom. Sjećate li se što je o sebi rekao Bog? Treba biti veoma iskren te u svjetlu Božjega govora jasno vidjeti vlastitu situaciju. Ne trebamo se naprezati biti savršenima i besprijekornima, nepogrešivima, bogatima u snovima i karizmama, u mudrosti i moralnim vrlinama, bogatima u prestižu i autoritetu – sve to onečišćuje čistoću namjere slavljenja Boga te stvara strah da nismo onakvi kakvi bismo trebali biti. Dok slavim Boga, ništa ne želim ni od njega ni od sebe, ništa ne očekujem, osim jedne stvari, a to je slaviti Njega!

Ne možemo u sebi nositi zahtjeve prema sebi i Bogu koji su kontradiktorni s Evanđeljem. Isus svojom Ljubavi voli upravo mene, slaba, bespomoćna, beznadna, grešna, izgubljena i prestrašena. Imaj mir, ništa ne moraš raditi, dovoljno je da JESI! Bog se Mojsiju predstavlja kao ONAJ KOJI JEST, a ne onaj koji JE KAKAV. I Mojsije je o sebi rekao da samo JEST, a ne da je savršen. Ne moramo biti bolji od drugih. Dovoljno je da drugima svjedočimo o tome kako je Bog s nama unatoč našoj krhkosti i nesavršenosti. Treba li boljeg svjedočanstva?

Današnja misna čitanja.

Iz knjige patera Pelanowskog koja uskoro izlazi i na hrvatskome jeziku (“Ne osvrći se – nema povratka”).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh