Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Donosim Ti sve naše svađe, neshvaćanja, rane, boli, nerazumijevanje, odbacivanje, ravnodušnost…

RAZMATRANJE I MOLITVA


Koliko puta želim izraziti, iskreno, duboko, ljubav i poštovanje svome/svojoj suprugu/supruzi, ali s jedne strane želim priznati da to ne znam često puta napraviti kako treba, ne trudim se dovoljno, ali i kao da sam ponekad svezan/a, kao da jednostavno ne mogu to iskazati onako kako bih htio/htjela. Možda trenutno više o tome i ne razmišljam jer sam previše povrijeđen/a, izranjen/a i prepustio/la se tim osjećajima, pa mi je svejedno. Ili pak mislim nešto poput „ako je njemu/njoj stalo do našeg braka, neka on/a iskaže ljubav i poštovanje prvi/a.“ Ponekad me ti osjećaji toliko drže da sam čak spreman/spremna opravdati grijeh, čak i svjesno ući u grijeh jer osjećam ljutnju, bijes i prijezir.

Zato molim ovog treba tvoju milost Isuse da mogu oprostiti…

No vidim da me sve to silno opterećuje, vidim da gubim Božju blizinu, da se udaljujem od Boga, od supružnika, od samog/same sebe. Zato molim ovog treba tvoju milost Isuse da mogu oprostiti svome/svojoj suprugu/supruzi svako ne iskazivanje ljubavi i poštovanja, svaku povredu, grijeh, ranu i krive misli, riječi i djela. Molim te iscijeli u meni svaku posljedicu mojih grijeha, te njegovih/njezinih grešnih postupaka koji su me izranili i drže me „svezanim“. Molim te Isuse, molim te iz dubine srca, slomi i svaku posljedicu mojih grijeha i grešnih postupaka u životu moga/moje supruga/e. Molim te Isuse danas, ovoga trena za novi život i novo srce mene kao supružnika. Odlučujem se za to i vapijem ti za to, iskreno! Molim te podigni me i slomi u meni svaku prepreku, iscijeli svaku ranu, oslobodi me od svakog krivog stava, zakletve i svega onoga što mi ne dozvoljava da ljubim i poštujem iz svega srca.

Donosim ovog trena Isuse pod tvoj Križ i molim tvoje otkupljenje, iscjeljenje, oslobođenje, ozdravljanje za sebe, svoga/svoju supruga/u i cijelu našu obitelj

Sve naše svađe, neshvaćanja, rane, boli, nerazumijevanje, odbacivanje, ravnodušnost, namjerno i ne namjerno povređivanje, svaku ružnu izrečenu riječ, svaku riječ obeshrabrenja i omalovažavanja, svaku krivu misao, svaku sebičnost i egocentričnost, svako zanemarivanje supruga/e donosim ovog trena Isuse pod tvoj Križ i molim tvoje otkupljenje, iscjeljenje, oslobođenje, ozdravljanje za sebe, svoga/svoju supruga/u i cijelu našu obitelj. Smiluj nam se Gospodine i hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Bili mi toga svjesni ili ne, a trebali bi biti svjesni, priznali mi to ili ne, iskreno, samo Isus može određene situacije i stavove popraviti, promijeniti i podići nas. Mogu optuživati svoga/svoju supruga/u, mogu odabrati grijeh, mogu čekati da se stvari same od sebe riješe, a to se neće dogoditi ili mogu već danas, sada sve predati Kristu, biti ponizan i zaslužiti si koji poen na Nebu, obnoviti brak i obitelj. Što ću odabrati?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh