Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Donosim ti, Isuse, trenutke kada smo se ja i supružnik svađali pred djecom, ponašali se bez ljubavi i poštovanja, a oni su to gledali, upijali…

RAZMATRANJE I MOLITVA


Donosim ti Isuse trenutke kada smo se ja i supružnik svađali pred djecom, ponašali se bez ljubavi i poštovanja, a oni su to gledali, upijali, stvarali svoje stavove, možda i pomislili kako su oni krivi zašto se svađamo. Donosim ti srca svoje djece (djeteta), uđi Duše Sveti u svaku takvu situaciju, jer znam i vjerujem da je tebi to moguće i ovog trena dotakni njihov duh, dušu i tijelo. Slomi u njima svaku povrijeđenost, makni svaki teret krivnje koji su si sami natovarili iz ne znanja, da se zaštite od povrijeđenosti, dotakni njihovo srce i zacijeli svaku i najmanju ranu, slomi u njima svaku tugu, žalost, nepovjerenje, bijes, ljutnju i sve ono što ih je u tim trenucima moglo krivo obilježiti i na njih krivo djelovati.

Isuse, dođi i stavi svoju ruku na glavu i srce moje djece i blagoslovi ih

Molim te daj da imaju ispravnu sliku o braku, da im ti trenuci ne stvore stav da je brak nešto loše, da bolje da se i ne vjenčaju ili pak da imaju iz svega toga krivu sliku o suprotnome spolu, o odnosu prema ljudima, budućem supružniku. Isuse, dođi i stavi svoju ruku na glavu i srce moje djece i blagoslovi ih. Želim i ja to u tvoje ime danas napraviti i u tvoje Ime ih ovog trena, prije spavanja ili kad ću moći blagosloviti, moliti da se spusti tvoja milost i sila na njih, da ih ispuni tvoja sloboda. Jer želim da budu slobodni, ne želim da zbog naših grešaka pate i imaju krive stavove o ljudima, ali i o tebi Isuse. Hvala ti što je tebi stalo, hvala ti što u tebi nema ograničenja i što mogu svoju djecu donijeti pod tvoj Križ jer znam da si umro za njih i već si sve to uzeo po svojoj žrtvi. Predajem na tvoj Križ svaku ranu njihova srca, molim te blagoslovi ih i ispuni Duhom Života.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često nismo svjesni toga da djeca sve gledaju, sve upijaju i stvaraju stavove. Kao roditelji, mi njima predstavljamo sliku Boga. Kakvu sliku ja pokazujem svome djetetu, djeci? Želim svaki dan blagoslivljati svoju djecu, staviti ruke na njih i barem napraviti znak Križa, pred tih Bezgrešnom srcu Marijinu i Isusovu.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh