Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Donosim ovo danas pred tebe Isuse, jer sam zbunjen/a, ponekad i obeshrabren/a u našem braku

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA


Hvala ti Bože za moj brak! Ako ne mogu zahvaliti za svoj brak, za priliku da sam u braku, za osobu koja je uz mene roditelj našoj prekrasnoj djeci, tim životima koji su nastali kao plod bračnog darivanja po tvome promislu i nevjerojatnom daru Bože, ako ne mogu zahvaliti za to što sam imao priliku upoznati osobu koja je dio moga života, tada sa mnom upravljaju krivi stavovi, možda i rane zbog međusobnog nerazumijevanja i krivog ponašanja. Možda to izgleda nepravedno, možda smatram kako je to moje pravo, možda sam izgubio/la nadu da može biti bolje, možda me to ponekad sve skupa jako smeta i odvaja od supružnika i tebe Kriste, ali ne shvaćam da time sam/a sebi još dodatno uz sve stavljam teret. Ali Isuse, to je tako teško, baš je teško i ponekad bih najradije u tim trenucima od svega odustao/la. Zašto se tako mora ponašati? Zar me ne shvaća? Ili ja ne shvaćam sebe?

Želim biti milostiv/a, ne želim posrnuti, želim da mi stvoriš hrabro srce, da se ne bojim…

Pokaži mi što radimo krivo, gdje je uzrok tome da se oko nekih stvari jednostavno ne možemo dogovoriti. Otkrij mi to, čeznem to ovog trena, jer želim biti milostiv/a, ne želim posrnuti, želim da mi stvoriš hrabro srce, da se ne bojim, da idem prema Vječnom životu. (Ps 112) Ma ne želim slušati ovaj svijet koji me tjera da odustanem i propustim sakupiti „blago“ na nebesima! Ne želim ponovno i ponovno gledati danas što može suprug/a napraviti za naš brak i što bi trebao/la on/a, već ja želim Isuse konačno priznati i tebe pozvati da budeš svjetlo i centar našeg braka i da shvatim kako bez tebe brak ne mogu voditi kako treba. Da ću jedino tako „pridobiti“ supruga/u za sebe i omekšati njegovo/njezino srce. Zato ti s vjerom i povjerenjem ovog trena predajem Isuse, bez imalo ustručavanja, odbacujući svaku krivu misao koja me obeshrabruje, [izreci sada ono što te posebno muči i ranjava].

Daj da snagom tvoga Duha prihvatimo tebe i tvoje planove za svoj brak

Pokaži mi Isuse i utisni u um i srce ono gdje ja griješim, potakni me da promijenim svoje krive stavove i shvatim da je moj/a suprug/a najveći dar koji si mi mogao dati poslije vlastita života. Uvedi me u istinu, objavi mi istinu, daj da moj brak od danas živi u istini, a svaka laž neka bude slomljena. Iscijeli naša srca od svih posljedica laži i makni svaki zid koji smo podigli između sebe, napose onaj kojeg nismo svjesni. Slomi Isuse sve što je krivo ukorijenjeno i stvori nove temelje našeg brak. Oslobodi nas od naših krivih poimanja, planova i funkcioniranja u braku i daj da snagom tvoga Duha prihvatimo tebe i tvoje planove za svoj brak Isuse!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Napravi ovo predanje i izmoli molitvu više puta. Dopusti da ti Isus progovori, jednostavno mu vjeruj. Slavi ga, hvali i zahvaljuj za brak, čak i za nevolje i što se on može kroz to proslaviti i može sve okrenuti na dobro. Ne prepuštaj se očaju, to je cilj neprijatelju!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh