Duhovnost

POKUŠAJ PRONAĆI PROBLEM

Četiri razloga zašto ne čujete Božji glas Ne čujete Božji glas? Sljedeći popis razloga zašto ne čujete Božji glas može vam pomoći u pronalaženju problema, a ponuđena rješenja u njihovu otklanjanju.

Četiri razloga zašto ne čujete Božji glas

Foto: Pixabay

 

1. Nedostaje vam vjere.

Rješenje: Prakticirajte „izgraditelje vjere“ (govor u jezicima, štovanje u duhu, slavljenje, čitanje biblijskih obećanja, ponovno čitanje vašega dnevnika, slike, jednostavno prepuštanje vjernomu Bogu; vidi Heb 11,6); dajte svoj dnevnik duhovnim savjetnicima na potvrdu.

2. Um vam luta.

Rješenje: Koristite se dnevnikom i vizijom. Zapisujte, molite po zapisima i ispovijedajte što vam je na umu. Osigurajte se da vas srce ne optužuje. Ako je tako, očistite ga pokajanjem.

3. Osjećate da vam Bog ne govori.

Rješenje: Sasvim i potpuno izlijte srce. Počnite zapisivati sve što dobivate, čak i ako se radi o tek jednoj ili dvjema riječima. Sjetite se, utisci Duha nježni su i lako nestaju u vašim mislima. Kada počnete zapisivati, doći će više riječi.

4. Bog ne govori.

Rješenje: Možda postavljate pitanja na koja Bog ne želi odgovoriti. Možda trebate postiti da oslobodite njegove odgovore. Provjerite popis za fino usklađivanje. Možda su vam motivi neispravni (vidi Jak 4,3).

Krist obavlja što je potrebno, Krist nas škropi krvlju, Krist nam daje vjeru, Krist nam daje čisto srce. Mi samo trebamo biti posude koje će primiti Njegovo dovršeno djelo

Iako je Isus za nas otvorio put u Svetinju nad svetinjama tako što je razderao veo i poškropio nas krvlju, mnogi kršćani ne ulaze često. Put nije težak, niti je prekomjerno kompliciran. Krist obavlja što je potrebno, Krist nas škropi krvlju, Krist nam daje vjeru, Krist nam daje čisto srce. Mi samo trebamo biti posude koje će primiti Njegovo dovršeno djelo. Naše ljubav i pažnja moraju biti usmjerene na njega.
Ipak su često naš fokus i posvećenje usmjereni na neke druge stvari, a ne na Krista. Ne tražimo uvijek njegovu pobjedničku silu jer uživamo u željama tijela. Nismo uvijek voljni izgubiti svoj život da bismo pronašli njegov.
Uz to, potreban je napor da bismo naučili hodati u novoj sferi.

Iz knjige „Kako čuti Božji glas: 4 ključa” autorâ Marka i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitaj ovdje. Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete nabaviti  ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 199 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh