Evangelizacija

MOLITVA JE DIJALOG

„Moja molitva je postala svrhovita tek kada sam naučio nekoliko stvari…” Molitva bi u našemu životu trebala biti moćna, učinkovita i smislena

Foto: Pixabay


 

Potrebno je naučiti kako molitvu učiniti onakvom kakva bi trebala biti – dinamičnim razgovorom s Ljubavlju naših duša

Molitva je naša poveznica s Bogom. Stoga je molitva najvažnija aktivnost koju možemo poduzeti. Molitva bi u našemu životu trebala biti moćna, učinkovita i smislena. Pa ipak, ona je često samo savjesno recitiranje stavki s našega molitvenoga popisa. Potrebno je naučiti kako molitvu učiniti onakvom kakva bi trebala biti – dinamičnim razgovorom s Ljubavlju naših duša.

Moramo povratiti ravnotežu koja se tako lijepo vidjela u Isusovu životu – On nije činio ništa na vlastitu inicijativu, već samo ono što je čuo i vidio da Otac čini

Od izuzetne je važnosti naučiti se osloboditi iz zatvora racionalizma u kojem je zaključana zapadnjačka kultura i ponovno naučiti kako doživljavati duhovna iskustva – iskustva koja od Božjega Duha dolaze našem duhu, a tek nakon toga našem mozgu. Moramo povratiti ravnotežu koja se tako lijepo vidjela u Isusovu životu – On nije činio ništa na vlastitu inicijativu, već samo ono što je čuo i vidio da Otac čini (vidi Iv 5,19-20.30).

Prije nego što je molitva u mome životu postala svrhovita, morao sam naučiti neke stvari:

Mogu imati odnos s Bogom kroz duhovna iskustva prije nego kroz suh monolog jednostavne mentalne molitve.

• Srž je molitve moj ljubavni odnos s Kraljem kraljeva, a ne odlazak k Njemu da bih dobio nešto.

• Glavna je svrha slušanja Božjega glasa ta da ga uistinu upoznam – Njegovo srce, Njegov karakter, Njegovu volju, ono što ga veseli, što želi, što ga ranjava.

• Biblijski principi koji se odnose na molitvu i duhovnu domenu daju mi razumijevanje i usmjeravaju me na putu duhovnih iskustava.

• Duh Sveti oblikovat će moj molitveni život kako principe molitve koje mi je Bog pokazao ne bih sveo na legalističku svezanost.

• Duhom rođena konkretna djela i sila nastaju kao prirodni rezultat moga odnosa ljubavi, što čini da aktivnosti u mome životu budu od Duha, a ne tijela. Ovo sprečava moj odnos s Kraljem kraljeva da ima samo svrhu zadovoljavanja vlastitih potreba i pokazuje mi da je i drugima potreban dodir Njegove ljubavi.

Iz knjige „Kako čuti Božji glas: 4 ključa” autorâ Marka i Patti Virkler. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi pročitaj ovdje. Knjigu po sniženoj cijeni od 80 umjesto 100 kuna možete nabaviti  ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 199 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh